Bu kentte 'su' resmen 'sudan ucuz'

İçme suyu ücretlerinin yüzde 50 oranında ucuzlayıp 1,20 TL'ye düştüğü Amasya’da, mahalle muhtarları kentin dört bir köşesinde sokaklara teşekkür pankartları yerleştirdi.

YAŞAM 24.01.2021, 20:41 25.01.2021, 14:36
Bu kentte 'su' resmen 'sudan ucuz'

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın talimatı ile 48 bin 800 su abonesi bulunan 114 bin nüfuslu kentte, şebeke suyunun bir metreküpünün fiyatı 2,40 TL'den 1,20 TL'ye düştü.

Ülkemizde suyun en ucuz olduğu şehirlerden Amasya’da, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerlilik kazanan tarife, yeni çıkan faturalara da yansıdı. Kent sakinleri durumdan memnun olurken, mahalle muhtarları da kentin dört bir köşesine pankart açıp, Amasya Belediye Başkanı Sarı’ya teşekkürlerini sundu.

Aylık ortalama olarak 100 TL su faturası ödediğini kaydeden Mehmetpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir, “Ocak ayı faturası 32 TL geldi. Bu bizim için büyük sürpriz oldu.” ifadelerini kullandı.

Hızırpaşa Mahallesi sakinlerinden Emine Kurt, “Pazara gittiğinde pırasanın kilosunu 5 TL'ye alıyorsunuz. 40 TL'lik su parası, bunun yanında hiçbir şey. Allah başkanımızdan razı olsun.” şeklinde konuştu.

“İmkanı bulunan belediyelerimiz de aynı uygulamaya geçmeli"

Amasya sakinlerinin duasını almaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulayan Başkan Sarı ise, “Vatandaşlarımıza söz verdik. Suyu yüzde 50 oranında ucuzlattık. Daha bunlar her şeyin başlangıcı. Ben bu pandemi döneminde çeşitli belediyelerimizin, imkanı bulunan belediyelerimizin de bu uygulamaya geçmesini arzu ediyorum. Vatandaşımıza az da olsa yardım etmiş olurlar.” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)