"Bu kadar enayi varsa suç benim mi?"    

Adana'da iş ilanı vererek 39 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla adliyeye götürüldüğü sırada, "Memlekette bu kadar enayi varsa suç benim mi?" diyen Mehmet Can (37), 14 yıl hapis cezasının kesinleşmesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAŞAM 04.10.2019, 14:25 04.10.2019, 14:30

Mehmet Can (37), 2011 yılında Adana’da sahte isimle iş yeri açtı. 600 lira maaşla kadın sekreter işe alan Can, gazetelere kapıcı ve şoför arandığına dair iş ilanı verdi. 

İş başvurusunda bulunanlara form doldurtan Can, 10-15 gün sonra cep telefonlarından aradığı bu kişileri, "İş başvurunuz kabul edildi." diyerek iş yerine çağırdı. Can, sabıka ve nüfus kaydı, sağlık raporu, kimlik fotokopisi gibi belgeler ile 70'er lira aldı. Daha sonra da 1-2 ay içerisinde iş başı yapacaklarını söyleyip gönderdi.

Çok sayıda mağdur, kendilerine iş başı tarihi olarak bildirilen günlerde geldikleri iş yerinde kimseyi bulamayınca polise şikâyetçi oldu.

39 kişiyi dolandırmak suçundan dava açıldı

Polis tarafından gözaltına alınan Mehmet Can, adliyeye sevk edildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Memlekette bu kadar enayi varsa suç benim mi?" diye bağırdı. Tutuklanan Can hakkında, 39 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle dava açıldı. 

Her bir kişi için 7’şer yıl olmak üzere toplam 273 yıla kadar hapsi istenen Can, 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede şunları söyledi:

"İki ay içerisinde müştekilerin zararını ödeyeceğim. Bunun için hem süre hem de tahliyemi istiyorum."

Yargılama sırasında salıverilen Can'a 14 yıl hapis cezası verildi. Kararın kesinleşmesiyle birlikte hakkında yakalama kararı verilen Can, Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından Seyhan ilçesi Gürpınar Mahallesi’ndeki çay ocağında yakalandı. 

Tutuklanan Mehmet Can, cezaevine gönderildi.
 

Yorumlar (0)