Bu illerde yaşayanlar dikkat: Meteoroloji’den son dakika uyarı yapıldı

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminine göre pek çok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Buna göre, İç Anadolu, Ege, Doğu Anadolu'nun orta ve kuzey kesimleri, Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

YAŞAM 02.06.2023, 08:17 Şeyda Gül
Bu illerde yaşayanlar dikkat: Meteoroloji’den son dakika uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeler yayımlandı. Buna göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yanı sıra Zonguldak çevrelerinin de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yerek kuvvetli olması bekleniyor

Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Sakarya, Kocaeli, Burdur , Bilecik ve Isparta çevreleri, Bursa'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın batı kesimlerinde görülecek yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları artacak

Son tahminlerde hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı belirtildi. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu zamanla güney ve güneydoğu yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette olması bekleniyor. Ancak yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Gök gürültülü sağanak yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Ege, Bilecik, Burdur, Kocaeli, Sakarya, ve Isparta çevrelerinde görülmesi bekleniyor. Ayrıca Antalya'nın batı kesimleri ile Bursa'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış görülecek. 

Olumsuzluklara karşı dikkatli olun çağrısı

Pek çok ilde yağış beklendiğinden su baskını, sel, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)