Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden 52 ile fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına beklendiğini açıklarken, 35 ili sarı, 17 ili ise turuncu kod ile uyardı.

YAŞAM 29.11.2021, 08:43 01.12.2021, 09:09
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden 52 ile fırtına uyarısı

Sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Ege, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da, kuvvetli fırtına bekleniyor.

52 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Zaman zaman fırtına beklenen yerlerde vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Vatandaşlardan, direk ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca ve soba gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda yaşanacak aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı da ayrıca tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Öte yandan Meteoroloji, 35 il için sarı, 17 il için de turuncu kodlu uyarı yaptı.

Sarı uyarı yapılan iller:

Muğla, Aydın, Antalya, Denizli, Burdur,  Afyonkarahisar, Konya, Isparta, Karaman, Aksaray, Niğde, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Çankırı, Yozgat, Çorum, Sivas, Amasya, Tokat, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Sinop, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize, Bayburt.

Turuncu uyarı yapılan iller:

Manisa, İzmir, Uşak, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale, Bilecik, Bursa, Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne.

Marmara ve Batı bölgelerine sağanak uyarısı

Sabah saatlerinden sonra Marmara'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın, salı günü sabahın kadar Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen duyuruda, Marmara'nın batısında sabah saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara bölge genelinde gece saatlerine kadar, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege ve Batı Karadeniz'de ise salı günü sabah saatlerine kadar kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Duyuruda, su baskını, ani sel, kuvvetli rüzgar, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Yorumlar (0)