Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji'den gelen değerlendirmelerde, bugün yurt genelinin yağışlı ve çok bulutlu geçeceği belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 kent için sarı kodlu uyarı yaptı.

YAŞAM 18.12.2021, 11:04
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 kent için kuvvetli yağış ile birlikte sarı kodlu uyarıda bulundu.

MGM’den gelen son değerlendirmelerde, bugün ülke genelinin yağışlı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağışlı diğer bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Balıkesir’in batısı ve kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Konya'nın batısı ve güneyi, Bursa'nın güneyi, Burdur'un doğusu ve güneyinin yüksekleri, Isparta ve Antalya çevreleri, Kütahya, Eskişehir, Denizli, Afyonkarahisar’ın yüksekleri ile birlikte Muğla'nın yüksek yerleri, Adıyaman, Antalya, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Siirt ve Muş çevrelerinde yerel kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek yerlerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve ara ara yoğun kar biçiminde olması öngörülüyor. Yağışların; bu bölgelerde yerel anlamda kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve zaman zaman yoğun kar biçiminde olması beklendiği için su baskını, ani sel, heyelan, buzlanma, yağış esnasında kuvvetli rüzgar ve don olayına bağlı bir şekilde ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması yönünde uyarılar yapıldı.

Bölgelere göre hava durumu tahmini

EGE

Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, Manisa çevreleri ve kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağışlı diğer bölgelerde kar ve karla karışık yağmur biçiminde olması bekleniyor. Yağışların, Kütahya ile birlikte akşam saatlerinden itibaren Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar’ın yüksek kesimlerinde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı belirtiliyor.

MARMARA

Bölgenin, çok bulutlu, doğu ve güneyinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağışların, yağmur ve sağanak, bölgenin yüksek yerlerinde zaman zaman kar ve karla karışık yağmur olarak gelmesi bekleniyor. Yağışların Balıkesir'in batısı ve kuzeyi,  Çanakkale'nin doğusu ile birlikte Kocaeli ve Sakarya’nın yüksek yerlerinde ve Bursa'nın güneyinde yerel bir şekilde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına biçiminde eseceği öngörülüyor.

İÇ ANADOLU

Bölge genelinin çok bulutlu, kar yağışı ve karla karışık yağmur şeklinde geçmesi bekleniyor. Yağışların Konya'nın batı ve güneyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Bölgenin, çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağışların, yağmur ve sağanak, iç bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur olarak yaşanacağı düşünülüyor. Yağışların; Burdur'un doğu ve güneyinin yüksek yerleri, Antalya'nın yüksek yerleri ile  Isparta çevrelerinde kuvvetli kar biçiminde, Antalya ile Mersin’in doğu kıyılarında kuvvetli sağanak yağış biçiminde etkili olacağı tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Bölgenin çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Kıyı kesimlerinde yağışların, yağmur ve sağanak, yüksek ve iç bölgelerde ise kar yağışı ve karla karışık yağmur biçiminde olması öngörülüyor.

DOĞU ve ORTA KARADENİZ

Bölgenin çok bulutlu ve yağışlı olması bekleniyor. Kıyılarda yağışların, yağmur ve sağanak, yüksek ve iç kesimlerde kar yağışı ve karla karışık yağmur biçiminde yaşanacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Bölgenin çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, yüksek yerlerin kar yağışı biçiminde görülmesi, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağış, 900 m üstü rakımlı yerlerde kuvvetli karla birlikte karışık yağmur ve zaman zaman yoğun kar biçiminde olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bölge genelinin çok bulutlu ve yer yer yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt ve Batman etrafında kuvvetli yağış ve sağanak,  900 m üstü rakımlı yerlerde kuvvetli karla birlikte karışık yağmur ve zaman zaman yoğun kar biçiminde olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)