Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre bugün itibariyle Doğu Karadeniz Bölgesinde iç kesimler karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, kıyı kesimlerde ise sağanak yağış etkili olacak.

YAŞAM 27.11.2019, 06:56
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan ölçümlerden çıkan sonuçlara göre, bugün itibariyle Doğu Karadeniz Bölgesinin tamamı yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği görünen bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği değerlendiriliyor. 

Rüzgar güneyli yönlerden orta yer yer kuvvetli, iç kesimlerde fırtına etkisine sahip rüzgâr (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kar beklenen illerimiz

Doğu Karadeniz Bölgesi illerinden Bayburt ve Gümüşhane’de karla karışık yağmurun yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşeceği değerlendiriliyor.

Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun’a da gök gürültülü sağanak yağışın hâkim olacağı öngörülüyor.

1 Aralık Pazar günü hava durumu

Yağışların gelecek hafta başına kadar kıyı kesimlerde aralıklı sağanak yağış şeklinde, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur olarak devam edeceğini açıklayan Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü uzmanları, 1 Aralık Pazar günü Bayburt merkez ve ilçelerinde kar yağışının etkili olacağını ifade ettiler.

Yorumlar (0)