Bu hafta Türkiye soğuğu, İzlanda soğuğunu mumla aratacak 

Meteoroloji tarafından yayınlanan haftalık hava durumu tahmin raporlarına göre bu hafta da yurt genelinde soğuk hava dalgası etkili olacak. Şehirlerdeki beyaz örtü bir süre daha kalkmayacak. Belediyeler ve valilikler vatandaşları, zorunda kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.  

YAŞAM 24.01.2022, 09:55 25.01.2022, 09:33
Bu hafta Türkiye soğuğu, İzlanda soğuğunu mumla aratacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu raporuna göre Türkiye bu hafta yaşanacak soğuk hava dalgasıyla birlikte son dönemlerin en soğuk ocak ayını geride bırakmaya hazırlanıyor. İzlanda soğuklarının etkili olduğu yurt genelinde buzlanma, tipi, don ve yoğun kar yağışı etkisini kaybetmeden devam ediyor.  



Gece saatlerinde rekor kırılacak 

Özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen ortalama sıcaklıklarda bu hafta içinde rekor kırılması beklenirken yoğun kar yağışıyla birlikte zaman zaman rüzgar da esecek. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın yer yer fırtınaya çevirmesi bekleniyor. Meteoroloji'den gelen uyarının ardından belediyeler ve valilikler, mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.  



İstanbul’da kar 3 gün sürecek 

Ülke genelinde kar, kartpostallık manzaralar yaratsa da çilesini yine vatandaş çekiyor. Pazartesi, salı ve çarşamba günleri karın etkisini artırması beklenirken sürücülere de kar lastiği ve zincir olmadan trafiğe çıkmamaları öneriliyor. 

Yorumlar (0)