Bu hafta hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı uyardı

Yurt genelinde hafta boyunca beklenen yağış ve sıcaklık durumunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin, kuvvetli yağışın etkisini göstereceği bölgeleri sıraladı.

YAŞAM 30.05.2023, 16:42 31.05.2023, 16:04 Hakan Öksüz
Bu hafta hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Türkiye genelindeki yağış ve sıcaklık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu, haftanın kalanına dair tahminleri paylaştı. Bugün için yurdun büyük kısmı için kuvvetli yağış uyarısı yaptıklarını söyleyen Tekin, "Bu hafta Türkiye bahar yağışları almayı sürdürecek. Yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak." ifadelerini kullandı.

Batıda kuvvetli yağış bekleniyor

Yurdun batısında kuvvetli yağışların etkisini göstereceğini kaydeden Tekin, "Kuvvetli yağışların Tekirdağ, Diyarbakır, Batman, Amasya, Samsun, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun batı kesimleri ve İç Ege'de görüleceğini tahmin ediyoruz. Özellikle Göller Yöresi ve İç Ege'de daha kuvvetli olacak. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar; su baskını, sel, yıldırım, fırtına ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı." dedi.

Ankara'da kuvvetli yağış etkili olacak

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normalleri civarında kalacağını vurgulayan Fevzi Burak Tekin, "Yağışlar hafta boyunca devam edecek. Ankara'da önümüzdeki 3 gün gök gürültülü sağanak yağış var. Hava sıcaklıkları 24-25 derece civarında olacak. Öğle saatlerinin ardından Ankara'da sağanağın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor." diye konuştu.

İstanbul'da yağış beklenmiyor

Ankara ve İzmir'e göre İstanbul'da daha yağışsız bir havanın beklendiğine vurgu yapan Meteoroloji Uzmanı Tekin, "İstanbul'da çok bulutlu bir havanın hakim olacağını söyleyebiliriz. İstanbul'un Anadolu yakasında sağanak geçişleri görülebilir. İstanbul'da perşembe ve cuma günü de yağış beklenmiyor. Kentte hava sıcaklığı 24-25 derece civarında olacak." dedi.

İzmir'de yağış ve sıcaklık durumu

İzmir'de gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini belirten Tekin, "Kentin iç bölgelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü yağış yok, cuma günü ise yağışlar dönüyor. Hava sıcaklığı 25-27 derece civarında seyredecek. Önümüzdeki hafta yağışlar azalacak. Batı kesimlerden başlayarak sıcaklıklar da artışa geçecek." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)