Bu hafta hava durumu nasıl olacak? İstanbul ve Ankara da kar yağışı olacak mı?

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre bu hafta yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin altında seyredecek. İşte detaylar…

YAŞAM 14.03.2022, 10:04
Bu hafta hava durumu nasıl olacak? İstanbul ve Ankara da kar yağışı olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen son tahminlere göre yurt genelinin hafta boyunca parçalı ve çok bulutlu, batı tarafında ise zamanla az bulutlu havanın hakim olması bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumu tahminleri

İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda, Marmara'nın kuzeyinde, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul ile Tekirdağ çevrelerinde ise havanın yağmurlu yüksek yerlerinin de karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında, Ordu, Ağrı, Hakkâri, Muş ve Bitlis’te yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji çığ tehlikesine karşı uyardı!

Meteoroloji, bazı bölgelerde çığ tehlikesi yaşanma ihtimaline karşı vatandaşları uyardı. Meteorolojinin paylaştığı bilgilere göre Karadeniz bölgesinin iç ve yüksek kesimlerinde, Doğu Anadolu bölgesinin yüksek kar örtülü alanlarında çığ riski bulunmaktadır. Ayrıca ülke genelinde don ve buzlanma olayı yaşanacağı bekleniyor.

Hava sıcakları mevsim normallerinin altında olacak

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre bu hafta hava sıcaklıklarında kayda değer bir değişiklik yaşanmayacak. Sıcaklıklar bu hafta da mevsim normallerinin altında seyredecek.

Yurdun kuzey ve güneydoğu kesimlerinde güney yönlü, hafif ve ara ara da orta kuvvetli rüzgarın etkili olması tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesinde kuzey yönlü, Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğusunda ise güneyli yönlü kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor.


Yapılan tahminlere göre bazı illerde hava sıcaklığı şöyle;

Ankara

Parçalı ve yer yer çok bulutlu 2 °C

İstanbul

Parçalı ve çok bulutlu 4 °C (Öğle vakitlerinde hafif yağmurlu ve yüksek bölgeleri karla karışık yağmurlu)

İzmir

Parçalı, az bulutlu 10 °C

Adana

Parçalı, çok bulutlu 12 °C

Antalya

Parçalı, az bulutlu 13 °C

Samsun

Çok bulutlu 5 °C (Aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı)

Trabzon

Çok bulutlu 4 °C (Yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı)

Erzurum

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4 °C

Diyarbakır

Çok bulutlu 6 °C (Aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu. Ayrıca yüksek yerler kar yağışlı)

Yorumlar (0)