Bu hafta 7 film gösterime girecek

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında 3'ü yerli 7 film vizyona giriyor.

YAŞAM 15.11.2019, 10:47
Bu hafta 7 film gösterime girecek

Yönetmenlik koltuğunda James Mangold'un oturduğu, başrollerini Christian Bale ve Matt Damon'ın paylaştığı "Asfaltın Kralları" vizyona giriyor.

Aksiyonu bol olan biyografik film "Asfaltın Kralları"nda; 1966 senesinde gerek araç gerek sürücü için büyük bir dayanıklılık gerektiren meşhur Le Mans yarışında Ferrari'yi alt edecek bir araç tasarımı için Ford tarafından bir araya getirilen otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby ile sürücü Ken Miles'ın bu süreçte yaşadıkları konu ediliyor.

Nefes kesen performans sergileyen başrol oyuncuları Christian Bale ve Matt Damon ikilisine yan rollerde Caitriona Balfe, Tracy Letts, Jon Bernthal, Josh Lucas, Noah Jupe ve Ray McKinnon eşlik ediyor.

"Söz Vermiştin"

Bu hafta vizyona girecek 3 yerli filmden ilki "Söz Vermiştin". Emre Karayel ve Aslı Tandoğan'ın başrollerini paylaştığı "Söz Vermiştin" filmi; açtığı sosyal medya hesabı sayesinde okul döneminden arkadaşı Lilyan ile hayatı yeniden kesişen müzik yapımcısı Nesim'in aşk hikayesini merkeze alıyor.

Senaryosunda Baran Seyhan'ın imzası bulunan, yönetmenlik koltuğunda Şenay Gürler'in oturduğu filmde, İlyas Özçakır, Gözde Seda Altuner, Mazlum Çimen, Levent İnanır, Nur Sürer ve sinema yazarı Sadi Çilingir de oynadı.

"Bir Kadın Zaferi"

"Bir Kadın Zaferi" filminin senaryosunu yazıp filmi yöneten Maria Peters, uluslararası müzik camiasında ilk kadın orkestra şefi olan Antonia Louisa Brico'nun hikayesini konu ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 1926 senesinde geçen dram türündeki biyografinin başrollerinde Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright, Scott Turner Schofield, Seumas F. Sargent ve Richard Sammel oynuyor.

"Ve Sonra Dans Ettik"

Levan Akin'in yazıp yönettiği "Ve Sonra Dans Ettik" adlı İsveç yapımı filmde Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Giorgi Tsereteli ve Tamar Bukhnikashvili gibi isimler rol aldı.

İsveç'in bu yılki Oscar aday adayı olan "Ve Sonra Dans Ettik" filmi; geleneksel Gürcü folkloruna uygun bir dans eğitimi alan Merab'ın, dans ekibine sonradan katılan Irakli ile rekabete dönüşen ilişkisini konu ediniyor.

"Gece Gelenler"

Bu haftanın tek korku filmi, ve tabii ki yine Türk filmi. Yönetmenlik koltuğunda Fuat Yılmaz'ın oturduğu, oyuncu kadrosunda Murat Seviş, Müge Taştan, Tahsin Dursun ve Halil Topal gibi isimlerin bulunduğu "Gece Gelenler" sinema filmi, şamanik ögelerin yer aldığı bir korku filmi olarak karşımıza çıkacak.

"Kraliçe Lear"

Bir belgesel film olan "Kraliçe Lear"; Pelin Esmer'in hikâyelerini anlattığı Mersin Arslanköylü tiyatrocu kadınların, Toroslardaki köylere yaptıkları 30 günlük turnede Shakespeare'in Kral Lear oyununun dağ yollarında Kraliçe Lear'e dönüşmesine odaklanıyor.

"Ayı Kardeşler: Zamanda Yolculuk"

Bu haftanın tek animasyon filmi "Ayı Kardeşler: Zamanda Yolculuk" filminin yönetmenlik koltuğunda Leon Ding oturuyor. "Ayı Kardeşler: Zamanda Yolculuk" serisinin yeni filminde, tesadüfen tarih öncesi dönemlere zamanda yolculuk yapan Ayı Kardeşlerin maceraları konu ediliyor.

Yorumlar (0)