Bu da yeni Tosuncuk! 20 milyon lirayı alıp kaçtı

Mehran Mohammadi isimli İranlı bir kişi, Antalya'da birçok kişiyi dolandırarak 20 milyon liralık vurgun yaptı. 

YAŞAM 01.09.2020, 14:09 01.09.2020, 14:17
Bu da yeni Tosuncuk! 20 milyon lirayı alıp kaçtı

Çiftlik Bank isimli saadet zinciri ile birçok kişiden 1 milyar liralık vurgun yaparak Türkiye dışına çıkan Mehmet Aydın (Tosuncuk) olayının benzeri İran'da yaşandı. 

Ülkesinde birçok kişiyi dolandırarak Türkiye'ye gelen Mehran Mohammadi, Antalya'da bir reklam organizasyon şirketinin kuruculuğunu üstlendi.

Söz konusu kişi, İranlılara Antalya'da uygun fiyatlarla daire satma sözünü verdi. Mehran Mohammadi, beş yıldızlı otellerde gerçekleştirdiği toplantılar ile İranlıları Türkiye'ye çağırarak sunum gerçekleştirdi.

Başkalarının üstüne kayıtlı olan daireleri bir bir satan şahıs, yüksek kâr ve faiz sözüyle önce insanların güvenini kazanmayı başardı.

Mehran Mohammadi, daha sonra aldığı paraları geri vermemeye başladı, Aynı daireyi birden fazla kişiye satan ve nakit olarak parayı alan şahıs, yaklaşık 20 milyon lira toplayıp kaçtı. 

Majid Rahmanı, İran'da taş işlemeciliği yapmasının ardından Türkiye'ye geldiğini belirtirken, Mahdi Mazdak da İran'da çalıştığı bankadan emekli olmasının ardından Türkiye'ye yerleştiğini söyledi.

"1 milyon liramızı aldı"

Majid Rahmanı ile Mahdi Mazdak, "İranlı Tosuncuk" olarak adlandırılan Mehran Mohammadi'nin birçok kişiye ev verdiğini ve kendilerinden 1 milyon lira aldığını ileri sürdü. 

Dolandırılan kişiler, Mehran Mohammadi'nin "inşaat işi dışında birçok iş ile meşgul olduğunu ve çok fazla müşteriye sahip olduğunu" anlattığını belirterek, ona güvenip ev parasının hepsini ödediklerini söylediler.

"Koronavirüsü bahane ederek bizi oyaladı"

27 Mayıs günü sözleşme imzaladıklarını aktaran Majid Rahmanı ile Mahdi Mazdak, dolandırıcının kendilerine evleri vermediğini ve yeni tip koronavirüsü (Covid-19) bahane ederek 12 Haziran gününe kadar oyaladığını, daha sonra da kendisine hiçbir şekilde ulaşılamadığını ifade etti. 

Mehran Mohammadi'nin yasa dışı yöntemlerle Türkiye'den ayrıldığı iddia edildi. 

"Üç gayrimenkul için sözleşme imzaladım"

Ali Reza Karamouzabadi, Mehran Mohammadi'nin kendisiyle Hurma Mahallesi'nde üç gayrimenkul için sözleşme imzaladığını ve kendisine 1 milyon 33 bin lira verdiğini kaydetti.

Mehran Mohammadi'nin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) bahane ederek kendisini üç aydır oyaladığına dikkat çeken Ali Reza Karamouzabadi, geçen aydan beri söz konusu kişinin telefonuna ulaşamadığını, Türkiye'den ayrıldığını düşündüğünü söyledi. 

"İran, iadesini istedi"

Dilek Çevikel isimli avukat, Mehran Mohammadi'nin yalnızca Antalya'da 20 milyon liralık vurgun yaptığını belirtti.

Mehran Mohammadi'nin diğer şüphelilerle beraber saadet zinciri kurduğunu aktaran Dilek Çevikel, İran tarafından söz konusu kişinin iadesinin talep edildiğini kaydetti.

Dilek Çevikel, Çiftlik Bank benzeri bir saat zinciri kuran Mehran Mohammadi'nin birçok insanı mağdur ettiğine dikkat çekti. 

 

Yorumlar (0)