Bu çiçeği koparmanın cezasına da zam geldi

Endemik bitki türlerine ev sahipliği yapan Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda bahar mevsiminin müjdecisi olarak da bilinen kardelenler açtı. Kar örtüsünün altından çıkan sarı ve beyaz renkli kardelenleri koparmanın cezası 80.460 TL'den 109.593 TL'ye yükseltildi.

YAŞAM 17.02.2022, 22:14
Bu çiçeği koparmanın cezasına da zam geldi

Kente bağlı Şehzadeler ilçesinde 1.517 rakımlı, 120'yi aşkın endemik bitkiye ev sahipliği yapan Spil Dağı Milli Parkı'nda havaların biraz ısınmasıyla birlikte kar örtüsü azalmaya başladı ve bahar mevsiminin müjdecisi olan kardelenler çiçek açtı. Her sene ilk cemreyle birlikte açan bitki, bu sene de ilk cemrenin düşmesinden günler önce karların içerisinde açtı ve muhteşem bir görsel şölen oluşturdu.

Beyaz ve sarı kardelenler

Beyaz ve sarı olmak kaydıyla iki farklı renkte kardelenlerin çiçek açtığını dile getiren Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Halil Ernalçacı, “İzmir ve Manisa arasında farklı fauna ve florasıyla adeta bir cenneti andıran bölgemizde, bahar mevsiminin müjdecisi olan beyaz ve sarı kardelenler çiçek açtı. Cemreden bir hafta önce veyahut sonra açabiliyorlar. Misafirlerimiz hem bu güzelliklere şahit olacaklar hem de bastıkları yerlere dikkat edecekler. Böylelikle de önümüzdeki yıllarda yeniden çiçek açmalarına vesile olacaklar." diye konuştu. 

Koparmanın cezası 109.593 TL'ye yükseltildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar personelleri, bahse konu çiçeklere zarar verildiğinin belirlenmesi durumunda idari para cezası uyguluyor. Biyolojik çeşitliliğe zarar verenlere geçtiğimiz sene 80.460 TL tutarında uygulanan idari para cezasının, bu sene 109.593 TL'ye yükseltildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)