Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Ardahan, Artvin, Rize ve Trabzon çevreleri ile gece saatlerinden sonra Kıyı Ege'nin yağışlı geçmesi bekleniyor. 

YAŞAM 28.03.2022, 09:54 28.03.2022, 09:59
Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde beklenen bugünkü hava durumu raporunu yayınladı.

Kuzeydoğu ve Kıyı Ege kesimlerinde yağış beklentisi

Yağışların Kıyı Ege kesimi, Artvin, Rize ve Trabzon kıyılarında yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in yüksek ve iç kesimleri ile birlikte Ardahan çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur biçiminde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanma olayının görülmesi bekleniyor. Karadeniz'in yüksek ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor. 

Hava sıcaklığının batı, iç ve güney kesimlerde 3-5 derece arası artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağı belirtiliyor.

Rüzgarın ise batı ve güneybatı, doğu bölgelerinde batı ve kuzeybatıdan hafif, yer yer orta kuvvette, kuzeydoğu kesimlerde sabah saatlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerdeki hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: 13 derece, az bulutlu

İstanbul: 14 derece, az bulutlu 

İzmir: 21 derece, az bulutlu, akşamdan sonra parçalı bulutlu, geceden sonra aralıklı sağanak

Adana: 19 derece, az bulutlu

Antalya: 22 derece, az bulutlu 

Samsun: 12 derece, çok bulutlu ve parçalı

Trabzon: 10 derece, çok bulutlu ve parçalı, kıyı bölgeleri öğleye kadar aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek bölgeleri kar ve karla karışık yağmur şeklinde 

Erzurum: 2 derece, parçalı bulutlu 

Diyarbakır: 14 derece, az bulutlu ve parçalı

Yorumlar (0)