Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 il için turuncu ve 11 il için sarı uyarıda bulundu. Meteoroloji değerlendirmelerine göre, batı bölgelerinin parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Marmara’nın doğusu ve güneyi, Batı Akdeniz, Ege, Trakya ile Bartın, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçeceği belirtiliyor.

YAŞAM 03.12.2021, 10:16 05.12.2021, 09:14
Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 il için turuncu ve 11 il için sarı uyarıda bulundu. 

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji tahminlerine göre, batı bölgelerinin parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Marmara’nın doğusu ve güneyi, Batı Akdeniz, Ege, Trakya ile Bartın, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçeceği belirtiliyor.

Sabah saatlerinde yağışların, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale'nin güney kesimlerinde, öğle saatlerinin ardından Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren Kırklareli ve Edirne etrafında kuvvetli, Balıkesir’in Edremit ilçesi ve Güney Ege kıyılarında zaman zaman şiddetli olacağı öngörülüyor. Batı Karadeniz'in iç bölgeleri ile doğu ve iç kesimlerde bugün sabah ve gece saatlerinden itibaren don ve buzlanma olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Batı, iç ve Kuzey kesimlerde 2-5 derece artacağı, diğer bölgelerde ise ciddi bir değişiklik yaşanmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın ise Batı ve Kuzey kesimlerde güneybatı ve batı, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvete, Kuzey Ege ile Marmara'da güneybatı yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak eseceği belirtiliyor.

Meteorolojiden turuncu ve sarı uyarı

Meteoroloji, Manisa, Çanakkale, Sakarya, Bilecik, Bursa Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli şehirleri için sarı, Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir için ise turuncu uyarıda bulundu.

Bazı illerdeki hava durumuyla günün sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı, çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Anadolu yakası yer yer sağanak yağışlı, 18 derece

Ankara: Az bulutlu, parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, 12 derece

İzmir: Parçalı, çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Zamanla yağışların kuvvetli, güneyde şiddetli olacağı belirtiliyor, 19 derece.

Antalya: Az bulutlu, yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kentin doğu ilçeleri ile akşam saatlerinde kent geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak, 19 derece.

Adana: Parçalı, az bulutlu, 19 derece.

Samsun: Parçalı, az bulutlu, 18 derece.

Erzurum: Parçalı, az bulutlu, 4 derece.

Trabzon: Parçalı, az bulutlu, 19 derece.

Diyarbakır: Açık ve az bulutlu, 13 derece.

Yorumlar (0)