Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji 1 Mart günü hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji’nin verilerinde, Balkanlar’dan gelen kar yağışı, Kırklareli ve Edirne'nin yüksek bölgelerinde etkisini hissettirmeye başladı. Ayrıca sabah saatlerinde de İstanbul Çatalca'da da kar yağışı etkili oldu. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde otoyolun hafif bir biçimde karla kaplandığı görüldü. 1 Mart hava durumuna yönelik Meteoroloji'nin bütün detayları…

YAŞAM 01.03.2022, 11:33
Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son hava durumu değerlendirmesinde, yurt genelinin çok bulutlu ve parçalı, Kuzey Ege kıyıları ve Marmara'nın batısı dışında bütün yurdun yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Meteoroloji’den yağış beklentisi

Genellikle yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç bölümleri, İç Anadolu'nun batı ve kuzeyinin yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç bölümleri ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Doğu Anadolu'nun batı ve güneyi, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeyi, Siirt, Batman, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Samsun, Amasya, Çorum, Kırşehir, Konya ve Isparta çevreleri ile Antalya'nın doğu bölgelerinde kuvvetli, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli ve ara ara şiddetli olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanma olayı ile beraber ara ara sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Doğu Anadolu'nun batı ve güneyi, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeyi, Antalya'nın doğusu, Siirt, Batman, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Konya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş etrafında kuvvetli ve ara ara şiddetli olması beklendiği için su baskını, ani sel, yağış esnasında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksama gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Çığ riski

Doğu Karadeniz’in yüksek ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi olması sebebiyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Marmara'nın kuzeyinde rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan, Batı Karadeniz kıyıları, Batı Akdeniz'in iç bölümleri ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde güney ve güneybatıdan ara ara kuvvetli olarak esmesi beklendiği için yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sabah saatlerinde Çatalca’ya kar yağdı

Sabah saatlerinde Çatalca'da kar yağışı etkisini hissettirdi. Öte yandan yolda seyir halindeki bir vatandaşın telefonu ile çekmiş olduğu görüntülerde otoyolun hafif bir biçimde beyaza büründüğü görüldü.

Yorumlar (0)