Bu bölgelerde yağış var! 22 Mart Çarşamba hava durumu

Meteoroloji, 22 Mart 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yurdun bazı kesimlerinde bugün sağanak yağışların beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 22.03.2023, 08:16 Hakan Öksüz
Bu bölgelerde yağış var! 22 Mart Çarşamba hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen uyarılara göre bugün akşam saatlerine kadar yurdun batısı sağanak yağışlı geçecek. Batı Akdeniz, Marmara, Sivas hariç İç Anadolu, Ege ve Erzurum civarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Akşam saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana'nın kuzeyinde sağanak yağış etkili olacak.

Hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Peki hava sıcaklıkları nasıl olacak? Yurdun büyük bölümünde sıcaklıklar mevsim normallerinden yüksek olacak. Kuzeydoğu kesimlerde ise hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı ortalama 12 derece, Ankara'da 15 derece ve İzmir'de 17 derece olacak.

Çığ riski devam ediyor

Karadeniz kıyılarında doğu yönlü rüzgarlar etkili olacak. Sabah ve gece saatlerinde etkisini gösterecek buzlanma nedeniyle sürücüler uyarıldı. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yamaçlarında çığ riskinin devam ettiği vurgulandı.

Yorumlar (0)