Bu bölgelerde sağanak var! Sel riski yüksek…

Marmara, Ege, batı Akdeniz ve batı Karadeniz sağanak yağışların etkisi altında bulunuyor. Yağışlar Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli sağanak yağış olarak görülecek. Sel riski ise yüksek…

YAŞAM 23.06.2020, 08:08
Bu bölgelerde sağanak var! Sel riski yüksek…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Türkiye geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Osmaniye, Amasya, Çorum, Hatay-Döryol ve Yozgat çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar; Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Sinop’un iç kesimleri dâhil olmak üzere Batı Karadeniz, başkent Ankara’nın kuzey ve batı kesimleri ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece arasında artacak. Batı bölgelerde 1-3 derece azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Rüzgâr genellikle batı ve güneybatı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli rüzgârlar oluşacak.

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Yağışlar; Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Sinop’un iç kesimleri dâhil olmak üzere Batı Karadeniz, Ankara’nın kuzey ve batı kesimleri ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Bu da beraberinde sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzların yaşanması ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geliyor.

İllerde hava

İSTANBUL 20°C, 25°C
İstanbul’da hava parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yarın öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olacak.

ANKARA 15°C, 29°C
Ankara’da hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olacak.

İZMİR 20°C, 28°C
İzmir’de hava parçalı ve çok bulutlu, yağışlar öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak.

ANTALYA 21°C, 26°C
Antalya’da hava az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu olacak. Yarın yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

ZONGULDAK 19°C, 25°C
Zonguldak’ta hava parçalı ve çok bulutlu, zamanla yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olacak.

TRABZON 20°C, 27°C
Trabzon’da hava parçalı ve az bulutlu olacak. İç kesimleri ise yer yer çok bulutlu geçecek.

DİYARBAKIR 17°C, 37°C
Diyarbakır’da hava az bulutlu ve açık olacak.

Yorumlar (0)