Bu bölgeler dikkat! Meteoroloji'den alarm verildi

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, yurdun bazı bölümlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken bazı bölgelerdeki yağışların kuvvetlı olması bekleniyor.

YAŞAM 06.06.2023, 08:11 06.06.2023, 17:00 Şeyda Gül
Bu bölgeler dikkat! Meteoroloji'den alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olan bölgeler açıklandı. Buna göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olsada, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bolu, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava tahmin ediliyor.

Gök gürültülü sağanak yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklığının yurdun iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise değişmeyeceği mevcut hava sıcaklıklarının devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerine kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle vatandaşlar uyarıldı. Ani sel, yerel dolu yağışı, yerel su baskını, yıldırımın yanı sıra yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi. 

Yorumlar (0)