Bu bölgede yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, ülke genelinin çok bulutlu ve parçalı, Ege, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ve Mersin çevreleri, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz'in batı, güneydoğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu bölgelerinin yağışlı geçeceği belirtiliyor. 

YAŞAM 18.02.2022, 12:51
Bu bölgede yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden yağış uyarısı

Yağışların akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinin ardından iç bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar biçiminde görüleceği; Batı Karadeniz ile Ordu geneli ve Tokat'ın batı, Antalya'nın doğu, Amasya'nın doğu bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Çığ riski uyarısı!

Akdeniz’in yüksek kesimlerinde, İç Anadolu’nun doğusu ve güneyinde (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları ile Sivas ve Kayseri’nin yüksek yerleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek bölgleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. 

Hava sıcaklığının doğu ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, diğer bölgelerde normallerinin 2-5 derece üstünde seyretmesi bekleniyor. 

Rüzgarın güneyli, yer yer kuzeyden hafif, yağış alan bölgelerde yağış esnasında zaman zaman kısa süreli esmesi bekleniyor. 

Bazı illerdeki hava durumuyla günün yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Çok bulutlu ve parçalı, öğle saatlerinin ardından sağanak ve yağmur, akşam karla karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışlı, 8 derece

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zaman zaman yağmur ve sağanak yağışlı, 13 derece

Adana: Az bulutlu ve parçalı, 18 derece

İzmir: Çok bulutlu ve parçalı, hafif yağmur ve sağanak, 17 derece

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak, 18 derece

Samsun: Çok bulutlu ve parçalı, akşam saatlerinden sonra yağmurlu, 14 derece

Trabzon: Çok bulutlu ve parçalı, gece aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek bölgeleri kar yağışlı, 12 derece.

Erzurum: Çok bulutlu ve parçalı, 0

Diyarbakır: Çok bulutlu ve parçalı, öğleden sonra sağanak yağışlı, 12 derece.

Yorumlar (0)