Bu bölgede yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağışlar geri geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlar karşısında uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelerde, yurdun kuzey bölgelerinde sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 05.04.2022, 11:04 06.04.2022, 11:09
Bu bölgede yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağışlar geri geliyor!

Meteoroloji, bugünün hava raporunu yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde Türkiye'nin doğu, iç ve kuzey, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, Marmara ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı’nın kuzeyi, Uşak, Ardahan, Kırşehir, Afyonkarahisar, Elazığ, Malatya, Kayseri, Niğde çevreleri ile Erzurum'un kuzey bölgelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Yurdun kuzey kesimlerinde yağış uyarısı

Yağışların Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve İstanbul çevreleri ile Samsun ve Sinop’un iç kesimleri ile birlikte Amasya’nın batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuzey kesimlerde hava sıcaklıklarının, 1-3 derece arasında azalacağı, iç bölgelerde ise 2-4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağı, mevsim normallerinde, güney ve iç kesimlerde mevsim normallerinin üstünde seyredeceği belirtiliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

MGM'den gelen uyarıda Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve İstanbul çevreleri ile Samsun ve Sinop’un iç bölgeleri ve Amasya’nın batısında kuvvetli olması beklenen yağışlar sebebiyle yaşanabilecek heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, sel gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği aktarıldı.

Yorumlar (0)