Bu bölgede yaşayanalar dikkat! Sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu verilerinde; Türkiye'nin doğu ve iç bölgelerinde havanın parçalı bulutlu olacağı, Batı Akdeniz, Kıyı Ege ve Marmara’da ise sağanak yağış beklendiği açıklandı. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde, kuzeybatı kesimlerde ise mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bekleniyor.

YAŞAM 29.12.2021, 11:08 30.12.2021, 09:38
Bu bölgede yaşayanalar dikkat! Sağanak yağış uyarısı!

Denizlerde rüzgar Ege ve Batı Karadeniz’de kuvvetli esiyor. Diğer kıyı bölgelerde ise orta kuvvet ve orta kuvvetin altında eseceği düşünülüyor. 

Bölgelere göre hava durumu

Marmara Bölgesi’nin sağanak yağışlı olacağı tahmin edilirken, İstanbul’da sıcaklık 14, Bursa’da ise 19 derece olarak ölçülüyor. Perşembe günü dar bir alanda yağış bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde havanın sağanak yağışlı ve çok bulutlu olacağı, Muğla çevrelerinde bu gök gürültülerinin de bu yağışlara eşlik edeceği aktarıldı. İzmir’de sıcaklık 17, Afyon’da 8 derece olarak ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nin batı bölgeleri sağanak yağışlı, Doğu ve Orta Akdeniz'de ise parçalı ve çok bulutlu bir hava var. Yağış, perşembe günü orta bölgelere ilerleyecek.

İç Anadolu sis etkili olurken, Ankara'da sıcaklık 7, Eskişehir'de ise 9 derece olarak ölçülüyor. Perşembe günü de sisin etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Karadeniz’de havanın parçalı bulutlu olması beklenirken, zaman zaman sis etkili olacak. Sıcaklık Samsun’da 16, Bolu’da 10 derece olarak ölçülüyor. 

Doğu Anadolu’da gündüz sıcaklıklar, Hakkari'de -1 ve Malatya'da 6 derece ölçülüyor. Gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde sıcaklıklar eksi 15’e kadar düşüyor.

Güneydoğu Anadolu’da önümüzdeki üç gün yağış yok ve hava az bulutlu olacak. Sıcaklık Diyarbakır ve Gaziantep’te 9, Şanlıurfa'da ise 12 derece olarak ölçülüyor.

Yorumlar (0)