Bu akvaryum Türkiye'de tek

Türkiye’de ilk kez tasarlanarak Eskişehir’de üretilen 'Vosvos Akvaryum', dünyanın en büyük akvaryumlarından bir tanesi olarak bilinen Abu Dabi’deki The National Aquarium’da ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

YAŞAM 31.08.2021, 12:59 01.09.2021, 13:58
Bu akvaryum Türkiye'de tek

Eskişehir’de hayvanat bahçesi ve akvaryum dekorasyonlarında kullanılan ürünler hazırlayan bir şirket, 1969 model Vosvos otomobili akvaryuma çevirerek ilginç bir tasarıma imza attı. 

Vosvos şeklinde akvaryum

Dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olarak bilinen ve Türkiye’de ilk kez üretilen “Vosvos Akvaryum”, Abu Dabi’deki The National Aquarium’da sergilenmek amacıyla tasarlandı. Aracın iç aksesuarları, elektronik sistemleri ve camları suya dayanıklı olarak hazırlanıp test edilerek birleştirildi. 3 aylık uğraş neticesinde hazırlanan akvaryum, yaklaşık olarak 1 buçuk ton metreküp su kapasitesiyle çeşitli balıklara ev sahipliği yapıyor. 

“Türkiye’de ve dünyada tek olduğunu düşündüğümüz proje”

Abu Dabi’deki akvaryumdaki pek çok dekorun firmaları tarafından tasarlandığını ifade eden yönetici asistanı ve tasarımcı Tuğçe Gizem Özeçoğlu, önümüzdeki dönemde farklı tasarımlara imza atacaklarını aktardı. İlk kez böyle bir proje yaptıklarını belirten Özeçoğlu, şunları söyledi:

“Şirketimizde hayvanat bahçesi ve akvaryum dekorları üretiyoruz. Biz Abu Dabi'de bulunan Orta Doğu'nun en büyük akvaryumu The National Aquarium için dekorları hazırladık. Bu da The National Aquarium için son projemiz oldu. Mimarların tasarladığı bir proje ve biz de ilk kez gerçekleştiriyoruz. Genelde beton ve polyester ağırlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye’de ve dünyada da tek olduğunu düşündüğümüz bir proje bu. 1969 model olan Volkswagen arabanın dış kabuğunu alarak bir akvaryuma dönüştürdük. İçerisindeki dizaynını ve su izolasyonunu tamamen kendimiz yaptık. 1 buçuk tona yakın metreküp su taşıyor. 2 ton ağırlığında ve 3 ay gibi bir süre içinde yapıldı. En kısa sürede sevkiyatını gerçekleştireceğiz. Özel tasarım olarak çalışıyoruz ve bunun devamı gelecektir. Bizim için de proje çok özel olmasından dolayı şirketimizi ve yaşadığımız şehri temsil eden bir ad verdik. ‘Safari26’ olarak Abu Dabi’de sergilenecek” 

Yorumlar (0)