Bozkurt'ta selden geriye kalanlar felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinden sonra iş yerlerindeki balçığın tahliye edilmesiyle birlikte geriye, çamur içinde köşelere toplanmış malzeme, duvarlardaki izler ile ürünler kaldı.

YAŞAM 18.08.2021, 14:54 19.08.2021, 16:02
Bozkurt'ta selden geriye kalanlar felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinden etkilenen iş yerlerinin son hali, korkunç tabloyu dikkatlere sunuyor.

Temizlik devam ediyor

11 Ağustos’ta Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi, binaların yanında iş yerlerine de büyük hasar verdi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, polis, jandarma arama kurtarma ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile belediyeler, sel sebebiyle ilçede zarar gören iş yerlerini temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Sel yüzünden duvarları yıkılan, balçıkla kaplanan iş yerlerinin temizlenmesinden sonra geriye kalan çamur içindeki malzeme, duvarlardaki izler ve ürünler, yaşanan felaketin boyutlarını ortaya koyuyor.

İlçe merkezindeki beyaz eşya mağazasında kalan bir tek buzdolabı, bir eczanede dağılmış ilaç kutuları, avize mağazasında yalnızca tavanda asılı kalan aydınlatma ürünleri ve hırdavatçıdaki köşeye dizilmiş boya kovaları göze çarpıyor. Ekmek fırınında, sel suyuna rağmen sürüklenmeyen, duvara dayandırılmış ve ahşap hamur dinlendirme kaplarının haricinde nalburda bulunan çamur içinde kalan örgü teli ruloları ve kesici aletler de görülebiliyor.

"Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmasın"

1971’den bu yana Bozkurt ilçesinde hizmet veren fotoğraf stüdyosunda ise geriye yalnızca Kabe fotoğrafı ile ayet-i kerimenin yazılı olduğu bir çerçeve kaldı.

Elektrik ve su tesisat malzemeleri işletmesi sahibi bir esnafın, iş yerini temizleme çalışmaları esnasında kolona yazmış olduğu, "Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmasın, amin." sözleri de vatandaşların yaşadıklarını ve duygularını yansıtan önemli bir sembol oldu.

Yorumlar (0)