"Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş Kırşehir'deki mezarı başında anıldı

Ölümünün 10’uncu senesinde sevenleri, bozlak ustasının kabrinde bir araya geldi. Halk ozanı Ertaş'ın oğlu, "Her zaman için acımız tazeliğini koruyor. Ailemizle birbirimize dayanarak ayakta durmaya çabalıyoruz." dedi.

YAŞAM 25.09.2022, 14:42 26.09.2022, 10:31
"Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş Kırşehir'deki mezarı başında anıldı

"Bozkırın tezenesi" olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından 10 sene geçti. Kırşehir’de bulunan mezarına giden sevenleri, burada gerçekleştirilen törenle Ertaş’ı andı. Bağbaşı Mezarlığı'nda yapılan törende, halk ozanının kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Törene katılan kişiler, Neşet Ertaş'ın mezarı başına karanfiller bıraktı.

10. yılında da yalnız bırakılmadı

Vefatının 10’uncu senesinde babasını özlemle andıklarını dile getiren Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, acısının hala tazeliğini koruduğunu söyledi. Devlet büyüklerinin ve sevenlerinin, ünlü halk ozanını yalnız bırakmadığına işaret eden Ertaş, "Babamızın hayatını kaybetmesinin 10’uncu yıl dönümü. Her yıl babamıza ziyarette bulunuyoruz. Bütün insanımız burada, babamı seven herkes burada. Her yıl buraya geliyorlar, bizi tek başımıza bırakmıyorlar. Buradan herkese teşekkür ederiz. Her zaman acımız taze duruyor, geçmiyor. Birbirimize yaslanıyoruz ve ailecek ayakta kalmaya uğraşıyoruz. Bizi tek başına bırakmayan ve burada olan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Dedikleri doğruymuş, acılar paylaştıkça azalırmış." dedi.

Ziyaretçilere helva ikramı yapıldı

Edinilen bilgilere göre, bozkırın tezenesinin sevenleri ve yakınları, töreninden sonrasında Muharrem Ertaş'ın evine de ziyarette bulundu. Burada, ziyaretçilere helva ikramı yapıldı.

Ziyarete ve anma törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Vali Yardımcısı Zikri Şahin, sivil toplum kuruluşları başkanları, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Yorumlar (0)