Böylesi görülmedi! Taciz ettiği öğretmen için uzaklaştırma kararı aldırdı

Ankara'da aynı okulda görev alan öğretmene cinsel tacizde bulunduğu iddiası sebebiyle yargılanan okul müdürü, mağdur kadın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

YAŞAM 18.10.2022, 16:41 19.10.2022, 17:21
Böylesi görülmedi! Taciz ettiği öğretmen için uzaklaştırma kararı aldırdı

Ankara'da bir ilkokulda birlikte görev aldığı öğretmene cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla daha önce hakkında dava açılan okul müdürü, mağdur kadın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Taciz ettiği iddia edilen müdür, mağdur kadını okuldan uzaklaştırdı

Alınan bilgiye göre, Ankara'nın Mamak ilçesinde bir ilkokulda müdür yardımcısı olarak görev alan E.B, olay tarihinde okul müdürü A.Y'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiası sebebiyle şikayetçi oldu.

Bununla ilgili soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, A.Y. hakkında 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede, A.Y'nin beraber görev yaptığı mağdur kadına yönelik zincirleme bir biçimde "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda" bulunduğuna vurgu yapıldı.

Aynı iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle bu eylemi yapmasının ağırlaştırıcı sebep olduğu ifade edilen iddianamede, A.Y'nin söz konusu suçu işlediğine ilişkin görüntü ve yazışma kayıtlarının bulunduğu da aktarıldı.

Dosya ağır cezada

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, mağdur avukatının itirazı sonrasında hakim, dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğine karar vererek görevsizlik kararı verdi.

Bunun üzerine dosya, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesine yollandı, ilk duruşma 20 Ekim'de görülecek.

Aile mahkemesine başvuru yaptı

Bu gelişmelerin basında yer alması sonrasında sanık A.Y, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve hedef haline getirildiği iddiası üzerine mağdur hakkında uzaklaştırma verilmesi için aile mahkemesine başvuru yaptı.

Sanığın talebini ele alan Ankara 2. Aile Mahkemesi mağdur öğretmen E.B. hakkında, 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı verdi.

Mağdur avukatı Nurseda Arslan, bu kararla beraber müvekkilinin mağdur olduğu cinsel saldırı olayında ikinci defa aynı duyguları yaşamak durumunda bırakıldığını söyledi.

Yorumlar (0)