Böylesi ancak garibin başına gelir

Gaziantep’te yaşayan Garip Çelebi, hayatında hiç gitmediği İstanbul trafiğinden ceza yedi. 

YAŞAM 15.04.2021, 17:59 16.04.2021, 12:02
Böylesi ancak garibin başına gelir

Çelebi, yolunu bile bilmediği İstanbul trafiğinden yediği cezanın şokunu atlatamadan mahkemeden gelen ret kararıyla daha büyük bir şoka girdi.

Üç tekerlekli el arabasından başka bir şeyi yok

Hayatında üç tekerlekli bir arabadan başka araca sahip olmadığını dile getiren Garip Çelebi, mahkemeden gelen ret cevabını da görünce ne yapacağını şaşırmış durumda.

Gaziantep’te yaşayan ancak hayatınca hiçbir zaman İstanbul’a gitmeyen ve hatta hiçbir zaman herhangi bir araca da sahip olmayan Galip Çelebi’nin evine ilk olarak İstanbul’dan trafik cezası geldi. Gördüğü ceza karşısında neye uğradığını şaşıran Çelebi, durumu hemen yargıya taşıdı. Ancak hayatında üç tekerlekli el arabasından başka hiçbir araca sahip olmayan Çelebi’nin itiraz başvurusuna bu kez de 2. Sulh Ceza Mahkemesi ret yanıtı verdi.

“Hayatımda İstanbul’a hiç gitmedim”

Gaziantep’te geçimini üç tekerlekli el arabasıyla çöplerden kâğıt ve hurda toplayarak sağlayan Garip Çelebi, şaşkınlık içinde başından geçenleri anlattı. 

Çelebi, İstanbul’da kırmızı ışıkta geçtiği iddiasıyla 34 TB 2359 plakalı bir nakliye aracına ceza kesildiğini ve makbuzun ise kendi adına düzenlenerek Gaziantep’teki evine gönderildiğini söyledi.

Çelebi, “Hayatımda hiç İstanbul’u görmedim nasıl oluyor da bu ceza benim üstüme geliyor. İstanbul’u sadece televizyonda gördüm. Ben bu makbuzu itiraz ederek İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderdim. Ancak onlarda bu cezayı onayarak bana geri göndermişler. Ben şimdi ne yapacağımı şaşırdım. Ben her şeyimi çöpten kazanıyorum. İstanbul’a nasıl gideceğim” dedi.

Cezayı ödeyebilmek için çöp konteynırında hurda ve kâğıt aramaya davam eden Garip, çöp konteynerine atılmış şekilde bulduğu Türk bayrağını oradan alıp, öpüp, cebine koyduktan sonra işine devam etti.

Yorumlar (0)