Böyle vicdansızlık görülmedi! "Kandil günü bizi ağlattılar, Allah da onları ağlatsın"

Bursa'da bir grup şahıs, bir binanın kapısının kilidini kırdıktan sonra bina girişindeki engelli aracını çaldılar. İhbar sonrasında harekete geçen polis ekipleri, çalınan engelli aracını köprünün altında çocuklar oyun oynarken parçalanmış bir şekilde buldu. Aileye aracı teslim eden polis ekiplerinin, şüphelileri yakalama faaliyetleri sürüyor. Hırsızların, engelli aracını çalma anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.  

YAŞAM 19.03.2022, 16:26 20.03.2022, 09:17
Böyle vicdansızlık görülmedi! "Kandil günü bizi ağlattılar, Allah da onları ağlatsın"

Olay, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Engelli 33 yaşındaki Burcu Yıldız'a bakan 53 yaşındaki anne Şükran Yıldız, bina girişine bıraktığı engelli aracını yerinde bulamadı. 

Kapı kilidini kırıp engelli aracını çaldılar

Aracı yerinde bulamayan anne Yıldız, hemen güvenlik kameralarına bakmaya başladı. Görüntülerde, bir grup şüphelinin kapıyı açmasının ardından aracı kamufle ederek çaldıklarını fark etti. Şüphelilerden bir tanesi, dikkat çekmemek adına sokaktan giderken diğeri ise engelli aracını çekçek arabasına alarak üstünü kartonla örttü. Yıldız, bu olay üzerine durumu polise haber vererek şikayetçi oldu. Şikayet sonrası araştırma yapan ekipler, bir köprünün altında çocukların oyun oynadığı alanda engelli aracını parçalanmış bir şekilde buldu. Ekipler parçalanmış olan aracı, anne Yıldız'a teslim etti. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına yansırken şüphelilerin rahat tavırları ve yoldan geçenlerden sigara istemeleri dikkat çekti.

“Kandil günü ağlattılar bizi!”

“Kandil ağlattılar bizi, Allah da onları ağlatsın” sözlerini kullanan Şükran Yıldız, yaşananları şöyle anlattı:

''Sabah saat 06.30'da kameradan gördük, arabamızı çalmışlar. Saat 08.00 gibi çalındığını öğrendik. Ardından polisi aradım, sağolsun hemen gelip ilgilendiler. Akşam saat 21.00 gibi köprünün altında buldular fakat kullanılamaz halde. 33 yaşındaki çocuğum yürüyemez halde, doğuştan engelli. Önceden adım atabiliyordu fakat 2011’de kalça çıkığı operasyonu geçirdi, sonra da virüs kaptığı için yatalak oldu. Engelli aracıyla çocuğumu sokak sokak gezdirerek oturmasına yardımcı oluyorum. Kağıt toplayıcıları çalmak için kesip parçalamışlar.”

Yorumlar (0)