Böyle protesto görülmedi

Singapur'da havaalanında bagaj görevlisi olarak çalışan kişi yönetimden yanına yardımcı personel alınmasını talep etmişti. Talebi dikkate alınmayan bagaj görevlisi 300 civarı bavulun etiketini değiştirerek bavulların dünyanın başka yerlerine gitmesine neden oldu.

YAŞAM 12.11.2019, 13:41 12.11.2019, 13:46
Böyle protesto görülmedi

Dünyadaki en işlek havalimanlarından biri olan Singapur'un  Changi Havalimanı’nda bagaj görevlisi olarak çalışan 66 yaşındaki Tay Boon Keh, Kasım 2016 ile Şubat 2017 arası 286 adet bavulun etiketlerini değiştirdi. Bavulların dünyanın farklı yerlerine gitmesi ve olayın sorumlusunun anlaşılması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Mahkemede sunulan belgelere göre, etiket değişimi Singapur Havayolları ve ona bağlı olarak yerel hizmet veren SilkAir yolcularını etkiledi. Perth, Manila, Frankfurt, Londra ve San Francisco gibi şehirlere gitmesi gereken bavullar farklı yerlere gitti.

Hayal kırıklığına uğramış

Hakkındaki suçlamaları kabul eden Tay Boon Keh, söz konusu dönemde depresif rahatsızlık yaşadığını belirtti. Mahkemeye yansıyan belgelere göre, çalıştığı departmandaki iş yükünden yakınan Tay, eleman alınması talebinde bulunmuş fakat bu talebi dikkate alınmadığı için "hayal kırıklığı ve öfke" hissetmiş.

Savcılık, Tay'ın yaşadıklarının suç işlemesine gerekçe olmadığını ve eylemlerini kontrol edebileceğini savundu. Savcı Thiam Jia Min, etiket değişiminin ölüme varabilecek ciddi sonuçları olabileceğine dikkat çekti. Düzenli ilaç kullanan yolcuların bavullarıyla birlikte ilaçlarını da kaybedebileceklerini belirtti. Mahkeme sonucunda Tay Boon Keh 20 gün hapis cezası aldı.

Yorumlar (0)