"Böyle esnaf kaldı mı?"

Kocaeli’nde akü bayiliği yapan yurttaş, distribütörün yüzde 20'lik zammı geri çekmesi üzerine güncel fiyattan satış yaptığı bütün aküler için fiyat farkını müşterilerine iade etti. ‘Böyle esnaflar kaldı mı?’ dedirten bir davranış sergileyen Rıdvan Bayazıt, herkes tarafından takdir topladı.

YAŞAM 27.12.2021, 21:25 28.12.2021, 17:35
"Böyle esnaf kaldı mı?"

Akü bayisi Bayazıt, kendisine iletilen zamlı fiyat listesinin iptali üzerine güncel fiyattan satışını gerçekleştirdiği bütün aküler için müşterilerini aradı. Bayazıt, aradaki farkı müşterilerine iade etti. 25 senelik esnaf Bayazıt, tüm esnafların aynı şeyi yapması gerektiğini belirtti. Para iadesi alan müşteriler ise durumdan memnun olduklarını ifade etti.

"Herkes duyarlı olmalı"

Ürünü zamlı fiyat üzerin alacakları için müşteriye en yeni fiyat listesi üzerinden satış yaptıklarını kaydeden Bayazıt, “Madeni yağ değişimi ve akü satışı yapıyoruz. 16 Aralık'ta yüzde 20 zamlı liste bize ulaştı. 18'inden itibaren fiyatları artırdık. Son listeden biz bu ürünleri satın altık. Çarşamba günü ise zam geri çekildi. Bu tarih aralığında satın aldığımız ürün varsa farkını fatura etmemiz istendi. Ben de tüm müşterilerimi aradım. Biz de indirimli fiyattan aldığımız için fiyat farkını müşterilere iade ettim. Elden alanlar da oldu IBAN gönderenler de. Bu parayı almaya hakkımız yoktu. Biz zamlı fiyattan alacağımız için müşterilere de zamlı fiyattan satmıştık. Zam geri çekilince de bu farkı iade etmem gerekti. Herkes daha duyarlı olmalı." diye konuştu.  

"Göçüp gideceğiz, insanlığımız kalacak"

Esnaf olmanın bazı sorumlulukları olduğunu söyleyen Bayazıt, “Olumlu tepkiler aldık. 'Allah razı olsun.' diyenler oldu, 'Böyle insanlar kaldı mı?' diyenler oldu. Böyle insanlar kalmalı. Esnaf olmanın bası sorumlulukları var. Toplumun düzelmesi için önce bireylerin düzelmesi gerekir. Her şey para değil, her şey mal mülk değil. Ben hayata bu pencereden bakıyorum. Bu dünyadan göçeceğiz. Öldükten sonra 'Düzgün insandı.' demeleri yeterli. Başka da bir şey istemem. İade ettiğim meblağlar da akünün kapasitesine göre 100 ila 300 TL aralığında." dedi. 

"Çok şaşırdım"

Müşterilerden Cem Ortayazıcı, “Aküyü muhakkak değiştirmem gerekiyordu. Fiyatlar çok yüksekti. Buraya gelip fiyat sordum, 850 TL fiyat verdiler. Mecburen değiştirdim. Akabinde kur sert düştü. Telefonum çaldı, paranın geri iade edileceği söylendi. Çok şaşırdığımı söyleyebilirim. 150 TL geri ödeme aldım. Bunu tüm esnaf arkadaşlardan bekliyoruz. 



Yorumlar (0)