Böyle dürüm görülmedi: 2 buçuk metrelik piton döner

Adana’da bir tavuk dönerci, 4 kişinin sarabildiği 2,5 metrelik ‘piton döner’ ile farklı lezzet arayanların yoğun ilgisini çekiyor.

YAŞAM 27.10.2021, 12:42 28.10.2021, 09:51
Böyle dürüm görülmedi: 2 buçuk metrelik piton döner

Ailesinden aldığı mesleği 20 seneden fazla süredir devam ettiren Mehmet İkram Taş, yenilik yapmak adına 30 cm dönerlerin haricinde 1,5 metrelik döner yapmaya karar verdi. 

‘Piton döner’ isminin tescilini aldı

Sosyal medyadan “Piton döner” videosunu paylaşan Taş'ın bu videosu, adeta milyonlarca defa izlendi. Döneri kıvrımlı ve uzun olarak servis etmeleri sebebiyle ismini ‘piton' koyan Taş, ‘piton döner' adının da marka tescilini aldı.

Siparişlere yetişemediğini söyleyen Mehmet Taş, bu defa ise 2,5 metrelik ‘piton döner' yaptı. Gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Mehmet İkram Taş, “Daha önce 1,5 metrelik piton döner yaptık ve hedefimizin 2,5 metre olduğunu açıklamıştım. Bu defa ise rekorumuz 2,5 metre oldu. Çok talep var. 2,5 metre olunca yoğun ilgi çekiyor, kalabalıklar bunu tercih ediyor” şeklinde açıklama yaptı.

“Hedefimiz, rekorlar kitabına girmek”

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek gibi bir hedefinin olduğunu belirten Taş, “Dünya rekoru kırmak istiyorum. 40-50 ya da 100 metrelik döner yapmak istiyorum. En ciddi zorluğumuz ekmek. Tek parça halinde ekmek çıkartmakta zorlanıyoruz” sözlerine yer verdi.

2,5 metrelik piton döneri yemeye gelen vatandaşlardan Abdurrahman Yılmaz, çok beğendiğini belirterek, “Çok lezzetli ve herkese tavsiye ediyorum. İlk defa böyle büyük bir döner gördüm. Arkadaşlarımdan duymuştum daha önce fakat bu kadar beklemiyordum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)