Boşanma aşamasındaki eşini silahla vurup ömür boyu yatağa mahkum etti

İstanbul Şişli'de kendisini 2 bacağıyla elinden silahla vurduğu iddia edilen eşine açılan davaya sağlık görevlilerinin eşliğinde katılan Sabiha Mutlu, tutuklu sanığın en üst düzeyden ceza almasını istediğini kaydetti.

YAŞAM 08.07.2021, 17:44 09.07.2021, 18:02
Boşanma aşamasındaki eşini silahla vurup ömür boyu yatağa mahkum etti

Feriköy'de boşanma aşamasında olan eşi Sabiha Mulu'yu 5 kurşunla yaralayan ve hakkında silahla tehdit ve eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçuyla 15 seneden 25 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Samet Mutlu'nun yargılanmasına başlandı.
Duruşmaya ambulansla getirildi

Tedavisi süren Sabiha Mutlu, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya ambulans yardımıyla getirildi.

Mutlu, sağlık görevlileri eşliğinde sedyeyle mahkemeye çıkartılırken olay gününde yaşadıklarını anlattı.

"Çocuğumu olması gerektiği saatte getirmeyince almaya gittim"

Eşiyle boşanma durumunda olduğunu ve kızlarının velayetinin kendisine bırakıldığını, olayın yaşandığı gün eşindeki kızını almaya gittiğini söyleyen mutlu, "Ayrıydık. 1.5 senedir boşanma davamız var. 2. ve 4. haftalarda mahkeme babayla görüş günü verdi. Ancak baba görüş günü geldiğinde çocuğu saatinde vermiyordu. Bundan dolayı da ufak bir tartışma yaşadık. Olay gününde saat 18.00'de çocuğumu getirmesi gerekliydi ancak 21.00 olduğunda hala getirmemişti. Eşimin annesiyle görüşme yaptım. Küçük kızından alabileceğimi söyledi annesi. Evine kadar gitmek durumunda kaldım." şeklinde konuştu.

Mutlu, kızını almak amacıyla eve gittiği zaman aşağıya eski eşinin indiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

"Seni öldüreceğim, ben yokken nefes alamazsın"

"Eski eşim bana 'Seninle konuşalım.' dedi. 3 adım attık ve bana 'Ne istiyorsun?' dedi. Kızımı almak için geldiğimi ilettim. Önce bana sert bir şekilde tokat attı. Şoke oldum. 'Sen ne yapıyorsun?' demeye kalmadan belindeki silahı çıkartıp mermiriyi dahi önceden namlunun ağzına vermiş. Direkt sıktı. Bir tane sıktı, yere yığıldım. Yerdeyken ben üzerime sıkmaya devam etti. 'Seni öldüreceğim, ben yokken nefes alamazsın.' dedi. 10 kurşun felan sıktı. 5 tanesi bana geldi. Kızım için sakat bıraktı beni. Yatalağım şu an. Duruşmaya bile yatalak geldim. Hiçbir ihtiyacımı karşılayamıyorum. Ne için? Ben buraya hakkımı savunmaya geliyorum. 

Sadece sağlık görevlileri ve tarafların avukatlarının alınmış olduğu duruşmaya, koronaya yakalanmasından dolayı karantinadaki sanık Mutlu ise katılmadı.

Müşteki Sabiha Mutlu, şikayetinin sürdüğünü kaydetti. Mahkeme heyetince sanığın tutukluğunun devamına karar verildi ve duruşma ertelendi.

"3 sene yatmış çıkmış, ben de seni vururum" diyordu

Duruşma sonrası Mutlu, sedyeyle adliyeden çıkartıldı. Bu esnada açıklama yapan mutlu şunları söyledi:

"Engelli kalacağım ben yatalağım. Cezasını en üst seviyeden almasını istiyorum. TV'de gördüğümüz gibi, '3 sene yatmış çıkmış. Ben de seni vururum' diyordu. Evliliğim süresince beni öldürmek için teşebbüste bulundu. Bıçak dayadı ve kızımı kurtardı. Silah çekti, polis kurtardı. Cezasını alsın istiyorum. En ağır cezayı alsın ki diğerlerine de örnek olsun. Başka kadınlar da böyle şiddet görüyor."

Yorumlar (0)