Boris Johnson'a Çankırılı 'hemşehrileri' sahip çıktı

İktidarda bulunan Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, görevine devam etmesi maksadıyla Çankırı'ya bağlı Orta ilçesinde bulunan Kalfat köyünde "Hemşehrimiz Boris Johnson'ın her daim yanındayız." sloganıyla imza toplanmaya başlatıldı.

YAŞAM 31.07.2022, 18:42
Boris Johnson'a Çankırılı 'hemşehrileri' sahip çıktı

Başbakan Johnson'ın Kalfat'ta atalarının ikamet ettiği evin önünde toplanan hemşehrileri, basın açıklamasında bulundu.

"Her daim onun yanındayız"

Kalfat Köyü Muhtarlığı, Kalfat Gençlik Derneği ve Kalfat Vakfı adına açıklamada bulunan Sinan Karaağaç, Boris Johnson'ın geçmişte olduğu gibi bugün de yanında olduklarını ifade etti.

Kalfat'ın Başbakan Johson'ın dedelerinin memleketi olduğuna işaret eden Karaağaç, Johnson'a desteklerini her daim ifade ettiklerini kaydederek, "Başbakanlık döneminde ülkemizle iyi ilişkiler içerisinde olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan samimi diyalogları gösteriyor ki onun için ata topraklarının kıymeti bir hayli önemli." diye konuştu.

"Göreve devam etmesi için imza kampanyası başlatıyoruz"

Johnson'ı Çankırı'da da ağırlamak istediklerini söyleyen Karaağaç, "Bizler de hemşehrileri olarak bugün onun başarılı bir şekilde yürüttüğüne inancımızın tam olduğu başbakanlık görevini bırakmaması ve görevine devam etmesi adına hemşehrileri olarak desteğimizi veriyoruz. 'Hemşehrimiz Boris Johnson'ın her daim yanındayız.' sloganıyla Türkiye ve kent genelinde imza kampanyasına başlıyoruz." sözlerini sarf etti.

7 Temmuz'da istifa etmişti

Başbakan Johnson, geçtiğimiz 7 Temmuz tarihinde iktidardaki Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini, başbakanlık görevini ise partisi tarafından yeni lider seçilene dek devam edeceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)