Bolu’da 40 yıldır down sendromlu oğluyla çobanlık yapıyor

Bolu’da senelerdir down sendromlu oğluna gözü gibi bakan anne Ayşe Aydoğan, çobanlık yaparken dahi kendisini yanından ayırmıyor.

YAŞAM 17.07.2022, 09:49 18.07.2022, 09:12
Bolu’da 40 yıldır down sendromlu oğluyla çobanlık yapıyor

Bolu’da hayvancılık ve çiftçilik yapan eşi, iki çocuğu ve toplam üç torunu ile birlikte Kozcağız köyünde yaşayan 65 yaşındaki Ayşe Aydoğan, 50 yaşındaki down sendromlu oğlu Şenol Aydoğan ile birlikte 40 yıldır çobanlık yapıyor. 50 sene önce doğan oğlunun down sendromlu olduğunu öğrendikten sonra Şenol Aydoğan’ı bir an bile yalnız bırakmadığını dile getiren anne Ayşe Aydoğan, oğlunu 10 yaşından itibaren çobanlığa alıştırdığını dile getirdi. 

Oğlunu yanından ayırmıyor

Şenol Aydoğan’ın her ihtiyacını eksiksiz şekilde karşılayan ve 40 senedir kol kola çobanlık yapan anne Ayşe Aydoğan, oğlunun kendisi için çok özel olduğunu ve ondan kopamadığını dile getirdi. Kendisi çobanlık yaparken eşinin ve diğer çocuğunun köydeki diğer işlerle ilgilendiğini dile getiren Ayşe Aydoğan, oğlu ile birlikte çobanlık yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

“Onun yeri bende bambaşka”

Toplam 4 çocuğu olduğunu belirten Ayşe Aydoğan, 2 kızının evlenerek köylerinden ayrıldığını, 2 oğlunun ise hala kendileri ile yaşamaya devam ettiğini dile getirerek, “Şenol benim en büyük yardımcım. Onun bana verdiği desteği kimse veremez. Sabah erkenden kalkarız, hayvanlarımızı gruplara ayırırız. Ardından da Şenol’la el ele verip hayvanları otlatmaya götürürüz. Şenol bana birçok konuda yardımcı oluyor. Orman hariç benim işlerimi çok kolaylaştırıyor. Ormanda biraz sıkıntı yaşıyor sadece. Gücü yetmiyor, bazen düşüyor. Ben onu yanımdan ayıramam. Onun yeri bende bambaşka”  şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)