Bolu'daki cezaevinde korkunç iddia: Kendi etini cezvede pişirip yedi

Bolu'da, cezaevindeki mahkumlara uyuşturucu getirme suçundan haklarında 10 ila 15 seneye kadar hapis cezası talebiyle dava açılan 2 mahkum ile bir infaz koruma memurunun yargılanmasına başlandı.

YAŞAM 13.10.2021, 18:42
Bolu'daki cezaevinde korkunç iddia: Kendi etini cezvede pişirip yedi

Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, cinayet sebebiyle hükümlü A.T. ile tutuksuz olarak yargılanan infaz koruma memuru Y.S.'nin avukatları hazır bulundu. Mahkumlardan S.K. ise raporlu olduğu için duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Yargılama sürecinde İstanbul'a tayin edilen Y.S., üzerine atılı suçlamaları reddederek, diğer sanık A.T.'nin kendisine iftira attığını öne sürdü.

Memur, suçlamaları reddetti

Herhangi bir tutukluya uyuşturucu temin etmediğini savunan Y.S., "A.T, oldukça sıkıntılı bir kişiydi. İstekleri bitmeyen, devamlı çağrı butonuna basan, hem beni hem de diğer arkadaşlarımı sıkıntıya sokan bir mahkumdu. Yanına, yalnızca belirttiği mahkumları alıyordu. Bu isteği idarece kabul edilmeyince benim verdirtmediğimi düşündü." şeklinde konuştu.

A.T.'nin adına devamlı isimsiz kargolar geldiğini söyleyen Y.S., "Söz konusu durumu depo sorumlusu olarak çalışan arkadaşla konuşmuştum. Kendisi adsız kargoları geri gönderdiğini ifade etmişti. Bu olayı da yanlış şekilde anlayarak benim kargolara engel olduğumu sandı ve bana bunun hesabını soracağını belirterek tehditler savurdu. Hiç kimseye uyuşturucu madde getirmedim. Buna aracılık ettiğim iddialarını da kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kendi etini yiyordu"

Sanık A.T. ise mahkumlara uyuşturucu satışı yapan şahsın husumetli olduğu S.K. olduğunu öne sürerek, "Ben kesinlikle Y.S.'den uyuşturucu temin etmedim. Elimden ve burnumdan operasyon geçirdiğim için ağrı kesici ilaç kullanıyorum." şeklinde konuştu.

Diğer sanık S.K. ise "A.T.'nin devamlı olarak kendisine zarar vermesi sebebiyle revire götürüldüğünü, yine kendi etini kestikten sonra cezvede pişirip yediğini çok biliyorum. Ayrıca, bunu yaparak gece vakti hastaneye gönderildiği için buradan uyuşturucu madde satın aldığını bana başka bir mahkum aktarmıştı." dedi.

Mahkeme heyeti, delillerin bir araya getirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 14 Aralık tarihine erteledi.

Yorumlar (0)