Bolu'da fabrikada gazdan zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti

Bolu'nun Gerede ilçesinde bir fabrikanın arıtma odasında kontrol sırasında zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetti. Diğer işçinin hayati tehlikesi devam ediyor. Kurtarma sırasında gazdan etkilenen 3 itfaiye personeli de tedaviye alındı.

YAŞAM 26.09.2022, 10:53 27.09.2022, 13:24
Bolu'da fabrikada gazdan zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti

Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol sırasında gaza maruz kalarak zehirlenen 4 işçiden 3'ü yaşamını yitirdi.

3 işçi zehirlenerek yaşamını yitirdi

Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan ve deriden jelatin üretimi gerçekleştirilen bir fabrikanın arıtma vana odasındaki vanayı kontrol eden işçi, bir süre sonra geri gelmeyince, 3 işçi daha odaya girdi.

Odaya giren son işçi Enes Kayış'ın yarı baygın bir şekilde dışarı çıktığını gören diğer işçiler, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar sonrası olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Oksijen maskesiyle vana odasına giren itfaiye ekipleri, Yasin Başyiğit, Emrah Deniz ve Mutlu Karataş'ı dışarı çıkarttı.

Sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen muayenede 3 işçinin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Gazdan etkilendiği tahmin edilen ve Gerede Devlet Hastanesi'ne götürülen Enes Kayış ise İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İşçileri dışarı çıkartırken gazdan etkilenen 3 itfaiye personeli ise tedbir amaçlı Gerede Devlet Hastanesi'ne götürüldü. AFAD ekipleri tarafından yapılan gaz ölçümünde, olay yerinde yoğun miktarda hidrojen karbonmonoksit, amonyak ve sülfür olduğu tespit edildi.

Yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi, cumhuriyet savcısının incelenmesinden sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi adli tıp bölümüne sevk edildi.

Bolu Valisi ve Gerede Kaymakamı yetkililerden bilgi aldı

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, fabrikaya gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Allar, üzücü bir olay neticesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, birinin de sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu aktardı.

Saat 22.50 civarında meydana gelen olayda bir işçinin vana odasına girdiğini söyleyen Allar, "Burada arıtmaya giden bir vana odası var. Aktarma istasyonu şeklinde tabir ediliyor. İşçilerden biri buradaki vanayı kontrol için içeriye giriyor. O çıkmayınca diğer işçiler de art arda havuza iniyor. Diğer arkadaşlar da 112 Acil'i arıyorlar." sözlerini kullandı.

Allar, ihbar sonrası Gerede Belediyesi İtfaiye ekiplerinin hızlı bir biçimde olay yerine geldiklerini söyleyerek, "İtfaiye personelimiz aşağıya geldiklerinde içerideki işçileri dışarıya çıkartıyorlar. 1,5-2 metre çapında ve içinde 50-60 santimetreye yakın su olan bir havuz. Bir tanesinin de sağlık durumu ciddi. Şu anda Bolu’ya sevk edilmiş durumda." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)