"Boksörüm" deyip gazeteciye saldırmıştı.... Tutuklandı!

Bursa'da sokağa çıkma yasağını delen ve eski boksör olduğunu iddia eden bir kişi, o anları kayıt altına alan gazeteciye saldırıda bulundu. Gözaltına alınan saldırganın tutuklandığı öğrenildi.

YAŞAM 03.12.2020, 11:45 03.12.2020, 17:38
"Boksörüm" deyip gazeteciye saldırmıştı.... Tutuklandı!

Olay, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana geldi.

Küçükbalıklı Mahallesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında denetim yapan bekçiler, sokağa çıkma yasağını delen üç kişiye uyarıda bulundu.

Evlerine dönmeleri istenen Ö.Ç., M.Ö. ve S.S.'nin bekçilere direndiği görüldü. Sokağa çıkma yasağını ihlâl eden kişilerden biri, o anları görüntüleyen gazeteciye ilk olarak hakaretler savurdu. Eski boksör olduğunu ileri süren kişi, söz konusu basın mensubuna saldırıda bulundu.

Hastaneye kaldırıldı

Basın mensubunun saldırı sonucu yaralandığı görüldü. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Gazeteci, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Sokağa çıkma yasağını delen Ö.Ç., M.Ö. ve S.S. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Tutuklandı

Emniyette ifade veren M.Ö. ve Ö.Ç.'nin serbest bırakıldığı, S.S.'nin adliyeye gönderildiği bildirildi.

S.S.'nin "polise mukavemet" ve "kasıtlı olarak yaralama" suçlarından tutuklandığı öğrenildi. Özür dileyen S.S.'nin pişman olduğunu söylediği ortaya çıktı. 

"İnternet gazetecileri güvence altına alınmalı"

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), basın mensubuna yönelik saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, Bursa'da sokağa çıkma yasağını delen bir kişinin kameraman Mehmet İnan'a saldırıda bulunduğu, burnu kırılan gazetecinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Basın mensuplarının topluma bilgi vermek için kamu görevi yürüttüğü belirtilen açıklamada, internet medyasında çalışan gazetecilerin güvence altına alınması için çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, başta adliye ve asayiş haberlerini yapan gazetecilere güvenlik güçleri tarafından yardım edilmesi ve söz konusu gazetecilerin güvenliğinin sağlanması gerektiği aktarıldı.

Saldırıya maruz kalan gazetecilere geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada, saldırganlara en ağır cezanın verilmesi talep edildi. 

Yorumlar (2)
Abdullah 3 yıl önce
Her suça misliyle karşılık verilmeli.. Boksör olduğunu söyleyen kişiyi ünlü bir boksörün karşısına çıkartacaksın onun da ağzını burnunu dağıtsın..
Boksör Mehmet 3 yıl önce
Boksör bozuntusuna 2-3 dakkadır küfrediyom rahatlayamadım. 14 senelik boksörüm. hayatımda kimseye böyle el kaldtırmadım ama bu boksörüm diye geçinen yaratığın ağzını burnunu ufalamaktan keyif alırdım. kendisine meydan okuyorum. buraya yorum yazsın. bir şekilde buluşalım ve teketek bi görüşelim