Bodrum'u sel vurdu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan sağanak, zemin katta kalan bazı iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokaklar, yağış nedeniyle suyla dolup taşarken maddi hasarlı kazalar gerçekleşti.

YAŞAM 08.10.2019, 15:14
Bodrum'u sel vurdu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bugün saat 04.00 sıralarında başlayarak aralıklarla devam eden sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerden inen yağmur sularının önüne katıp getirdiği çöp ve kaya parçaları, rögarların tıkanmasına yol açtı.

Artemis, Atatürk, Mümtaz Ataman, Neyzen Tevfik, Üçkuyular, Cevat Şakir caddeleri ile bazı ara sokaklar dereye döndü. Bodrum Belediyesi, itfaiye, zabıta, emniyet, jandarma ve Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği ekipleri, saat 10.00'a kadar aralıkla devam eden sağanak nedeniyle harekete geçti.

Hasarlı kazalar yaşandı

Biriken su sebebiyle Bodrum-Turgutreis yolu, bir süre trafik polisleri tarafından kapatıldı. Yoldaki suların çekilmesinin ardından ulaşım yeniden normale döndü. Su taşkınları oluşan bölgelerde önlemler alan itfaiye ekipleri, çöple kapanan mazgalları temizledi. 

Kentte yağmur sebebiyle birçok hasarlı kaza gerçekleşti. Ayrıca zemin katta kalan bazı iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. 

"Dağdan gelen pislikler dereyi tıkıyor"

Su baskını sebebiyle sıkıntı yaşayan branda atölyesi sahibi Abdullah Ordu, şunları söyledi:

"Menfezin küçük olmasından dolayı her sene iş yerimi su basıyor. Dağdan gelen pislikler dereyi tıkıyor. Bir zaman sonra sel suları atölyemize giriyor. Muğla Büyükşehir ile Bodrum belediyelerine yaşadığımız sıkıntıyı anlattık ama hiçbir işlem yapılmadı. Yine aynı şey başımıza gelecek. Geçen yıl 100 bin liralık zararım oldu. Hiçbir yardımda bulunulmadı."

Yorumlar (0)