Bodrum için yeni karar: İkiye bölündü!

Bodrum, "sessiz bölgeler" ve "eğlence bölgeleri" olarak ikiye ayrıldı. Sessiz bölgelerdeki barlar gece 23.59’a kadar, eğlence bölgesindeki mekânlar ise gece saat 04.00’e kadar açık havada müzik çalabilecek.

YAŞAM 15.02.2020, 10:49
Bodrum için yeni karar: İkiye bölündü!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın imzasıyla hayata geçen uygulamaya göre Bodrum, "sessiz bölgeler" ve "eğlence bölgeleri" olarak ikiye ayırdı.

Yerleşim yerlerine yakın olan ya da sakin restoranların olduğu bölgelerdeki gece kulüpleri, yüksek sesle müzik yayınını gece 23.59’dan sonra kapalı ve ses izolasyonu olan yerlerde sürdürebilecek. 

"Eğlence bölgesi" olarak belirlenen yerlerdeki mekânlarda ise gece saat 04.00’e kadar açık havada müzik yayını devam edecek. 2019 sezonunda kendilerine en az bin 500 şikâyet ulaştığını belirten Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, bu kararı işletmecilerle görüşerek aldıklarını ifade etti.

"Ses konusunda çok hassaslar"

Yılmaz, "Bodrum merkezdeki barlar sokağı, Gümbet’teki barlar sokağı eğlence bölgeleri arasında. Gümüşlük ve Bitez ise sessiz bölgeler içinde. Otellerin hem kapalı alanları var hem de kendi müşterileri rahatsız olacağı için ses konusunda çok hassaslar. Marinalarda da bir problem yaşanmıyor. Amacımız hem eğlenmek isteyenleri hem de sessizlik arayanları Bodrum’da buluşturabilmek" dedi.

Barlar Bölgesi planı

Yılmaz, barlar bölgesindeki mekânlar için ses sınırını saat 05.00’e çıkarma planı yaptıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)