Bodrum'da bayram hareketliliği! Oteller dolmak üzere!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, Bodrum'daki yoğunluğu da artırdı. Otellerin çoğu tamamen doldu. Bodrum'a gelecek tatilcilere uyarılarda bulunan turizmciler, "Rezervasyonsuz gelenler yer bulamayabilir." dedi.

YAŞAM 06.07.2022, 12:11 07.07.2022, 09:00 Hakan Öksüz
Bodrum'da bayram hareketliliği! Oteller dolmak üzere!

Kurban Bayramı tatili yaklaştı, tatilciler hazırlıklarını tamamlamaya başladı. 15 Temmuz Perşembe gününün de eklenmesiyle birlikte tatil 9 güne çıktı. 9-18 Temmuz arası sürecek bayram tatili, Bodrum'daki hareketliliği de artırdı. 

Kurban Bayramı'nın fırsat bilen vatandaşlar, "tatil cenneti" olarak bilinen Bodrum'a akın etmeye başladı. Gelen bilgilere göre Bodrum'da yer alan otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte otellerin tamamen dolacağı tahmin ediliyor.

"Eski yıllardaki bayramlar kadar yoğunluk olmayacaktır"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bayram nedeniyle yaşanacağı beklenen yoğunluk hakkında konuştu. Her bayramda Bodrum'daki yoğunluğun arttığını dile getiren Aras, "Vatandaşlarımız gönlünü ferah tutabilir. Huzuru bozacak durumları engellemek adına bütün önlemleri alıyoruz. Ramazan Bayramı'nda da yoğunluk yaşanmamıştı. Fiyatların da artmasıyla birlikte tatil, tamamen lükse dönüştü. Her ne kadar Ramazan'a göre fazla tatilcinin geleceğini beklesek de önceki yılların bayramları kadar yoğunluk olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Kimse rezervasyonsuz gelmemeli, yer bulamayabilirsiniz"

Bodrum'da tatil yapmak isteyen vatandaşların öncelikle rezervasyon yaptırması gerektiğine değinen Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, hazırlıksız gelen kişilerin kalacak yer bulamayabileceğini söyledi. "Otellerin doluluğu yüzde 90'ı aştı." diyen Girgin, "Kalan boş odalar da hızla rezerve ediliyor. Lüks otellerdeki doluluk oranı yüzde 100 oldu. Son dakikada yer bulmak da mümkün ama yine de kimse rezervasyonsuz gelmemeli. Belli olmaz. 'Gidince yer bulurum.' diyen kişiler dışarıda kalabilir." şeklinde konuştu.

Girgin, "Yaz sezonu ve bayram tatilinin birleşmesiyle hem yabancı hem de yerli turistler buraya akın ediyor. Oteller çok sayıda kültürel etkinlik düzenliyor. Sanatsal aktivitelerin dışında eğlenceye yönelik etkinlikler de yapılıyor. Magazin programları, Bodrum algısını biraz çarpıtıyor. Burada her bütçeye uygun tatil imkânı var." değerlendirmesinde bulundu.

"Çoğu otel tamamen doldu"

Turizmci Zeynel Kılınç, rezervasyonsuz gelen tatilcilerin 2019'da sıkıntılar yaşadığını hatırlattı. Otellerde yer bulamayan kişilerin, kendi araçlarında uyumak zorunda kaldığını kaydeden Kılınç, "Bu nedenle rezervasyon konusunda sık sık uyarılar yapıyoruz. Bodrum'daki otellere gösterilen ilgi bir hayli fazla. Çoğu otel tamamen doldu." dedi.

Yorumlar (0)