Bodrum'da 20 yaşındaki genç, kan davası uğruna öldürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, önceki gün başından vurulmuş vaziyette bulunan 20 yaşındaki Kenan Uzunay’ın kan davası uğruna öldürüldüğü ortaya çıktı. 

YAŞAM 02.09.2022, 16:00
Bodrum'da 20 yaşındaki genç, kan davası uğruna öldürüldü

Kan donduran olay, önceki gün Bodrum ilçesine bağlı Gökçeler mevkiinde meydana geldi. Bölgeye denize girmek için gelen 2 şahıs, şans eseri ormanlık alanda hareketsiz yatan bir kişiyi fark etti. Şahsın yanına yaklaşan gençler, yerde yatan kişinin başından vurulmuş olduğunu gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, cesedi bölgeden alarak otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na götürdü. Olay yerinde detektörler eşliğinde geniş çaplı araştırma yapıldı. 

İnşaat işçisi olarak Bodrum’a geldiği ortaya çıktı

Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, kurşunun başın arka kısmından girdiği ve şahsın alnından çıktığı görüldü. Üzerinde şort, terlik ve tişört bulunan vatandaşın kimliği ise bir süre belirlenemedi. Aradan geçen 24 saatin ardından cansız bedenin kime ait olduğu ortaya çıktı. Öldürülen kişinin Ağrı doğumlu, 20 yaşındaki Kenan Uzunay olduğu duyuruldu. Gencin birkaç ay önce inşaat işçisi olarak Bodrum’a geldiği öğrenildi.

“Tamam ağabey geliyorum” diyerek evden ayrıldı

Cinayete ilişkin ifadeleri alınan Uzunay’ın arkadaşları, olaydan bir gün önce kendisinin bir telefon görüşmesi yaptığını ve “Tamam ağabey geliyorum” diyerek evden ayrıldığını söylediler. Arkadaşları, o konuşmadan bu yana Kenan Uzunay’dan haber alamadıklarını ifade ettiler. 

5 şüpheli farklı şehirlerde gözaltına alındı

Cinayete ilişkin araştırma yapan ekipler, Kenan Uzunay’ın babasının şu an cezaevinde bulunduğu ve 2008 yılında Ağrı’da bir başka kişiyi keserle öldürdüğünü tespit etti. Olayın kan davası sebebiyle yaşandığı bildirilirken, araştırmalar da bu yönde yoğunlaştı. Soruşturma kapsamında Isparta, İzmir ve Burdur il emniyet müdürlükleriyle jandarma tarafından ortak operasyon düzenlendi. İncelemeler çerçevesinde tespit edilen şüpheli şahıslar F.K. ve M.D. İzmir’de, N.C. Isparta’da, S.C. ve Y.E. ise Burdur’da yakalanarak gözaltına alındı. 

Gazetecinin sorusuna, “Benim haberim yok” dedi

Soruşturmada cinayetin, 14 yıl önce Ağrı’da öldürülen kişinin yeğeni N.C. tarafından, intikam amacıyla işlediği ortaya çıktı. Olay anında N.C. ile birlikte 2 kişinin daha olay yerinde olduğu tespit edildi. Cinayetin gerçekleştiği esnada bölgede bulunmayan diğer 2 kişinin ise yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu. İfadeleri alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, ardından mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye sevki esnasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Zanlılardan biri, adliye girişi önünde bir gazetecinin sorduğu, “Kenan’ı niçin öldürdünüz? Mesele kan davası mı?” sorusuna, “Benim bir haberim yok” diyerek yanıt verdi. 

Yorumlar (0)