Bobo'nun operasyonu gerçekleşti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin sahip çıktığı Bobo katarakt ameliyatı oldu.

YAŞAM 18.01.2020, 11:51 18.01.2020, 13:16
Bobo'nun operasyonu gerçekleşti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin verdiği talimatla İstanbul'a getirilen ve katarakt nedeniyle görme yetisini kaybeden sevimli köpek Bobo başarılı bir operasyon geçirdi.

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül'ün öğle saatlerinde operasyonun gerçekleştirileceği Veteriner Göz Hastanesi'ne getirdiği Bobo, muayene sonrasında ameliyata alındı. Veterine hekim Prof. Dr. Murat Şaroğlu'nun gerçekleştirdiği ameliyat başarılı geçti.

Tedavi süreci devam ediyor

Ameliyatın ardından açıklama yapan Şaroğlu, "Bobo'nun ışığa kavuşup kavuşamayacağını anlamak birkaç hafta sürebilir. Teknik anlamda ameliyat iyi geçti. Ameliyat tek gözüne uygulandı. Fako cerrahisi ile kataraktlı lens uzaklaştırıldı. Gözün içerisine onun boyutuna uygun protez bir lens yerleştirdik" diye konuştu.

Bobo'nun bir sembol durumunda olduğunu ifade eden Şaroğlu, şunları söyledi:

"Bakanımız başta olmak üzere birçok hayvansever örgüt ve meslektaşımız Bobo'nun durumuyla ilgili haber bekliyor. Bobo'nun iyi olmasını istiyoruz. Şunu da söylemek gerekir, Bobo'yu detaylıca muayene ettik. Tek sorunu katarakt değildi. Zamanında retinasında da kanama gelişmiş, her iki gözünde az ya da çok hasar olduğu için görmemesinin bir sebebi de bu. Şu an retinasına müdahale etme şansımız yok. Bobo aynı zamanda kronik bir böbrek yetmezliği yaşıyor. Hem böbrek tedavisi hem de göz tedavisi devam edecek. Görme şansı var."

Ne olmuştu?

Mersin'de yaşayan Ferda Şahin, 12 yıldır yanında bulunan ve 5 ay önce katarakt yüzünden görme yetisini kaybeden doberman cinsi köpeği Bobo'nun yaklaşık 6 bin lira tutan tedavi masrafını karşılayamadığı için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmıştı. Durumu haber alan Bakan Pakdemirli, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdiği talimatla, aileye yardım edilmesini istemişti. Pakdemirli, Mersin'e yaptığı ziyarette Şahin ve Bobo ile buluşarak, tedavi için gerekenin yapılacağını söylemişti.

Yorumlar (0)