Bitlis'te iki otobüs devrildi

Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesinde fırtına ve tipi sebebiyle iki otobüsün devrilmesi neticesinde yaşanan kazada 35 kişi yaralandı. Yaralı şahısların genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

YAŞAM 22.12.2021, 00:03
Bitlis'te iki otobüs devrildi

Kent merkezi ve ilçelerinde 2 gündür aralıksız bir şekilde devam eden yoğun kar yağışı, fırtına ve tipiye döndü. Van-Tatvan kara yolu Yelkenli mevkisinde 2 yolcu otobüsü kötü hava koşullarından dolayı devrildi. Kazalarda ilk tespitlere göre 35 kişi yaralandı. Olay mahalline sevk edilen kurtarma ve sağlık ekipleri hem kaza bölgesine ulaşmakta hem de yaralı yolcuları tahliye etmekte güçlük yaşadı. Büyük çoğunluğu hafif şekilde yaralanan vatandaşlara olay mahalline intikal eden sağlık personelleri ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yaralılar daha sonra Bitlis ve Tatvan'daki sağlık kurumlarına sevk edildi.

Çok sayıda kişi mahsur kaldı

Kötü hava şartları sebebiyle çok sayıda yurttaşın da yollarda mahsur kaldığı aktarıldı. Kurtarma ekiplerinin ihbarlar üzerine yolda kalanları kurtarmaya ve kazalara müdahale etmeye çalıştığı öğrenildi.

Diğer yandan, Van-Tatvan kara yolunun 0-67'inci kilometreleri arası ve Tatvan-Muş kara yolunun 12-36'ıncı kilometreleri arası yoğun tipi sebebiyle trafiğe kapatıldı.



























Yorumlar (0)