Bisiklet tutkusuyla işinden istifa etti, Türkiye'ye geldi

İşinden ayrılan ve elektrikli bisikletiyle dünya turuna çıkan Fransız mühendisin, Türkiye’den sonraki durağı Afrika ve Orta Doğu olacak.

YAŞAM 26.10.2021, 10:21 27.10.2021, 09:23
Bisiklet tutkusuyla işinden istifa etti, Türkiye'ye geldi

36 yaşındaki Kino Yves, bisikletle seyahat etme tutkusu sebebiyle işinden 3 ay önce istifa edip Avrupa’yı dolaşmaya başladı.

Rotası dahilinde Kapıkule Sınır Kapısı’nı geçip Türkiye’ye gelen Yves pedal çevirmeye devam ediyor.

“3 ay Türkiye’de kalmak istiyorum”

Yves, verdiği röportajda bisikletle seyahatin bir yaşam biçimi olduğunu söyleyerek, işinden ayrılıp uzun bir yolculuğa başladığını söyledi. Yves, öncesinde Ege kıyılarını gezdiğini ve 3 ay süresince Türkiye’de kalmak istediğini söyledi.

“Afrika’dan Cape Town’a bisikletle varacağım”

Dünya turu yaparken ilk hedefinin Cape Town’a ulaşmak olduğunu söyleyen Yves, şu ifadeleri kullandı:

“İşimden dolayı daha önceden uzun uzun seyahat edemiyordum. Seyahat etmeyi çok sevdiğimden elektrikli bisikletimi alıp farklı bir seyahate çıkma kararı aldım. Avrupa’dan başlamış olduğum yolculuğumda önce Türkiye, ardından Afrika ve Orta Doğu gibi yerleri görmek istiyorum. Sosyal medya üzerinden de bu arada seyahatlerimi takipçilerimle paylaşıyorum. Yaklaşık olarak 3 ay burada kalmayı düşünüyorum. Edirne’den Türkiye’ye giriş yaptım. İlk önce buradan İstanbul’a gideceğim, ardından ise Konya’da bir mola vereceğim. Ardından Gaziantep ve oradan da nereye gitmek istediğim hususunda karar vereceğim. Amacım Mısır üzerinden Afrika’ya geçip Cape Town’a varan bir seyahat gerçekleştirmek.

“Bisiklet çok konforlu bir ulaşım aracı”

Seyahati süresince ihtiyacı olabilecek tüm ekipmanları da bisikletinde taşıdığını söyleyen Yves, “Gerekli olan tüm malzemeler bisikletimde var. Kimi zaman çadırımda veya dinlenme tesisinde konaklıyorum. Bisikletim benim için çok konforlu.” dedi.

Yorumlar (0)