Biri et derdinde, diğeri can!

İstanbul Zincirlikuyu’da, bir motosiklet sürücüsü, aniden frene basan kadın sürücüye arkadan vurdu. Kadın sürücü, takla atarak yaralanan motosikletli genç ile ilgilenmek yerine araçtan inerek otomobilini kontrol etti ve yaralı gence hesap sordu.

YAŞAM 27.10.2019, 10:25
Biri et derdinde, diğeri can!

İstanbul Zincirlikuyu’da motosiklet sürücüsü genç adam, aniden frene basan kadın sürücüye arkadan çarptı. Otomobil sürücüsünün takla atarak yaralanan gençle ilgilenmek yerine aracından inerek otomobilinin arkasını kontrol etmesi ve hesap sorarak gençle tartışması “Kasap et derdinde, koyun can derdinde!” dedirtti.

İstanbul Beşiktaş Zincirlikuyu Büyükdere Caddesi bağlantı yolunda geçtiğimiz hafta Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında yaşanan trafik kazasında, öğle saatlerinde 34 FH 2985 plakalı otomobil viyadük üzerinden Barbaros Bulvarı'na bağlanmak istedi. O esnada kadın sürücü yola girmek için aniden frene bastı. Otomobilin ani durmasıyla arkadan gelen motosikletli genç sürücü araca çarparak takla attı. Çarpmanın etkisiyle motosikletli yere savrulurken, hem motosiklette hem de otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Kazanın ardından aracından inen kadın sürücü, yerde yatan yaralı sürücüyle ilgilenmek yerine otomobilinin arkasına baktı. Bununla da kalmayan kadın sürücü, sağlık ekiplerine ihbarda bulunmak yerine yerde yatan yaralıyla, “Şimdi ne yapalım oğlum” diyerek hem bağırmaya hem de azarlamaya başladı.

Motosiklet sürücüsünü azarlayan kadın sürücü ardından yaralının yanına gitmek yerine otomobiliyle ilgilenmeye devam etti.

Yoldan geçenler yardım etti

O esnada yoldan geçen fizyoterapist bir kadın ise kazanın olduğu noktaya gelerek yaralı gence müdahalede bulundu. Duyarlı vatandaşlar gençle ilgilenirken, kadın sürücü ise aracıyla ilgilenmeyi sürdürdü. Vatandaşlar yerde yatan yaralı gençle ilgilenirken kadın sürücü hâlâ hızını alamadı ve “Niye bu kadar hızlı gidiyorsun” diye motosiklet sürücüsüne bağırmaya başladı. Canı yanan genç, kadın sürücüye zorlanarak "Hızlı değilim" cevabını verdi ancak kadın sürücü bağırmaya devam etti.

Sevgili otomobilinin başından bir an olsun ayrılmadı

Kadın sürücü fotoğraflama yaptıktan sonra aracını yol kenarına çekti. Trafikte kalan sürücüler ise araçlarının kontağını kapatarak yaralıyla ilgilenip, başından bir an olsun ayrılmadı ve moral vermeye çalıştı.

Yaralı genç durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Kadın sürücünün ise sevgili otomobilinin yanından bir an bile olsun ayrılmadığını görüldü.

Polis ekipleri ise yaşanan kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu.

“Kasap et derdinde koyun can derdinde” atasözünü tam manasıyla anlatan kaza anı ve sonrasında yaşananlar kask kamerasına yansıdı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorumlar (0)