"Birçok kadın öğrenciden taciz şikayeti aldık"

Ankara'da, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye (23) tecavüz ettiği ileri sürülen Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin de aralarında yer aldığı 3 sanığın yargılanması sürüyor. Bilgili'nin, başka kadın öğrencilere de cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

YAŞAM 26.02.2020, 16:11
"Birçok kadın öğrenciden taciz şikayeti aldık"

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklar Hasan Bilgili, ortağı veteriner hekim Serkan Durmaz ve cinsel saldırıylai ilgili delilleri karartmakla suçlanan jinekolog Hüseyin Şenyurt, mağdure Ç.B, mağdurenin annesi, taraf avukatları ve çok sayıda izleyici yer aldı.

"Sanığa yönelik başka cinsel taciz şikayerleri de oldu"

Tanık olarak dinlenen Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Yalçın Köksal, bazı kişilerin cinsel istismara uğradığı iddiasıyla sanık Hasan Bilgili'den şikayetçi olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin kendisinin 2010'da soruşturma yürüttüğünü belirten Köksal, "Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odasına raporu verdim. Sanığın öğrencilere yönelik cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin şikayetler oldu." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanının "Neden başsavcılığa bildirmediniz?" sorusu üzerine Köksal, şikayetçilerin yazılı ifade vermekten kaçındığını belirtti.

"Başımıza bir şey gelir endişesi duydular"

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğretim üyesi olduğunu söyleyen bir diğer tanık olan Tamay Başağaç ise, "Sözlü ve hareket olarak taciz girişimlerini yaşayan kadın öğrencilerin olduğunu biliyoruz. Fakat gizlilik esasıyla çalışıyoruz. Hem de resmi olarak başvurunun yapılması gerekiyor. Resmiyete dökme aşamasında şikayetçi olmak isteyen arkadaşlar, başımıza bir şey gelir endişesi duydular. O yüzden bunu resmiyete dökemedik." ifadelerini kullandı.

Hastane sekreteri Berrin Günay'ın ifadelerine tepki

Söz konusu hastanede sekreter olarak çalıştığını söyleyen Berrin Güney ise mağdure Ç.B'nin "hastanede çalıştığı süre zarfında çeşitli mesleki hatalar yaptığını" belirtti.

Mağdurede "bazı garip tavırlar"ın dikkatini çektiğini öne süren tanık Güney, "Öğlen yemeğinde arkadaşımızla aramızda konuştuk. Yani kötülemek istemiyorum ama 'Bir gariplik var. Birimizin başına çorap örecek ya, dur bakalım' dedim.'' dedi.

Bunun üzerine salondaki izleyiciler, "Bunun konuyla ne ilgilisi var?" diyerek veryansın etti.

Hastanenin temizlik işlerinden sorumlu Hanife Serpin ise Ç.D'nin alkol kullandığını ve anne babasının bundan haberi olmadığını öne sürdü.

"Ben mesleki hata yapmışsam bu tecavüzü mü gerektirir?"

Tanık beyanlarından sonra söz verilen mağdure Ç.D, "Yıllarca bu insanın ekmeğini yemişler. Hala parasal ilişkileri var. Tabii onun lehine şahitlik yapacaklar. Ben 3 ay orada çalışmışım. Devamlı mesleki hata yaptığımı dile getirdiler. Ben mesleki hata yapmışsam bu tecavüzü mü gerektirir? Tamamen karşı tarafla anlaştıklarını düşünüyorum." dedi.

Suçsuz olduğunu savunan sanık Bilgili ise bunun dosyadaki raporlarda da görüldüğünü ifade etti.

Davanın 10 Haziran 2020'de devam edeceği bildirildi.

Yorumlar (0)