Birçok ilde hayat felç!

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarının ardından bugün farklı şehirlerden sağanak, şiddetli rüzgâr, lodos ve kuvvetli kar yağışlarının olumsuz etkilerine dair bilgiler geliyor.

YAŞAM 27.01.2021, 09:08 28.01.2021, 09:19
Birçok ilde hayat felç!

İzmir'de sağanak sebebiyle yollarda su birikintileri oluşurken, bir ağacın şiddetli rüzgar sebebiyle elektrik tellerinin üstüne devrilmesi korkuya sebep oldu.

Araçlar kentin cadde ve sokaklarındaki su birikintilerinde ilerlemekte zorlanırken, Mavişehir Mahallesi'nde halk araçlarını yoldan yüksek yerlere ve kaldırımlara park etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yollardaki su birikintilerini tahliye etmeye çalışıyor.

Bornova ilçesinin 7320 Sokak'ında rüzgar sebebiyle bir ağaç elektrik tellerinin üstüne devrildi. Bazı sokaklarda elektrik kesintileri yaşandı.

İtfaiye ekipleri, tellerin üzerine devrilen ağacı kestikten sonda tellerin üzerinden kaldırıp telleri de güvenli konuma getirdi.

Denizli

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde lodos tek katlı bir evin çatısını uçurdu.

Uçan çatı, bir telefon direğini kırdı ve elektrik tellerini kopardı. Çatı ardından 10 metre ileride park durumundaki iki otomobilin üzerine uçtu.

Araçlarda hasara yol açan çatı, vinç marifetiyle kaldırıldı.

Kırklareli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "turuncu" uyarı yapılan Kırklareli'nde kar yağışının etkisini artırdığı görülüyor.

Kar yağışı sebebiyle şehir merkezi kısa zamanda beyaz örtü altında kaldı.

Bulgaristan'a ulaşım sağlayan Dereköy Sınır Kapısı'ndaki kar kalınlığının 3, Demirköy ilçesi ve Kofçaz ilçesinde 5 santimetre olduğu görüldü.

Kar yağışı, Demirköy ilçesine bağlı Jandarma Kule ve Mahya Tepe mevkileri ile Kofçaz ilçesindeki yüksek kesimlerde etkisini iyice artırdı.

Karayolları ekipleri ile İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışıyor.

Hava sıcaklığının -1 °C ölçülen bölgede kar yağışının gün boyu aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.

BUDO seferleri iptal

BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler şöyle:

09.30: Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü / Sirkeci)
09.30: Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)
10.00: Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü / Sirkeci)
11.30: İstanbul (Eminönü / Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

Saat 07.00'de yapılması gereken Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü / Sirkeci) ile 08.30'da yapılması gereken İstanbul (Eminönü / Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferleri de kötü hava şartları gerekçesiyle yapılamadı.

Yorumlar (0)