Bir mahalle yok oldu

Kocaeli'ne bağlı İzmit ilçesinin Cedit Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerin çoğu yıkıldı. Mahalle adeta hayalet kente döndü.

YAŞAM 16.01.2022, 23:05 17.01.2022, 16:59
Bir mahalle yok oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. İhalesi 14 Eylül 2021'de gerçekleştirilen projede yeni konutların bir an evvel inşa edilmesi için en kısa zamanda TOKİ'ye yer teslimi yapılması öngörülüyor. 

Hayalet kente döndü

Taraflar arasındaki uzlaşma oranında ülke rekoru egale edilmiş durumda. Yurttaş memnuniyetinin ön plana alındığı uzlaşmalarda sona yaklaşılırken, kısa süre evvel başlayan yıkım işlemlerinin de problemsiz bir şekilde tamamlanması planlanıyor. An itibarıyla yüzde 98 oranındaki anlaşma yüzdesi, ülke çapındaki kentsel dönüşüm projelerinde elde edilen en yüksek oran olarak öne çıkıyor.

2015'te 'riski alan' olarak ilan edilen mahallede 494 bina bulunuyordu. Proje çerçevesinde 494 binanın yerine 1.105 daire ve ticari alan inşa edilecek. Daireler 2 ve 3+1 şeklinde yapılacak ve yatay mimariye özen gösterilecek. 

Yıkım faaliyetleriyle adeta hayalet kente dönen mahalle havadan görüntülendi.

















Yorumlar (0)