Bir köyde daha duyuldu: Yer altından gizemli ses!

Siirt'te yer altından çıkan sesler endişeye yol açtı. Meydandere köyünde iki hafta önce başlayan olay, bu sefer de Akyayla köyüne taşındı. Vatandaşlar, sesin ardından birkaç saniye süren sarsıntılar hissettiklerini ifade ediyor. AFAD, gizemli olayın tespit edilmesi için incelemelerine devam ediyor.

YAŞAM 12.08.2022, 17:35
Bir köyde daha duyuldu: Yer altından gizemli ses!

Siirt'in merkez Meydandere köyünden sonra Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde yer altından ses geldiği iddia edildi ve bu sebeple İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne başvuru yapıldı.

Yer altından gelen sesler endişe uyandırdı

Merkez Meydandere köyündeki vatandaşların, yer altından iki haftadır ses geldiğini ve birkaç saniye devam eden sarsıntılar olduğunu iddia ederek yaptığı başvuru sonrasında 31 Temmuz'da köyde incelemelerde bulunan AFAD'a, aynı iddia ile ilgili bir başvuru da Akyayla köyünden geldi.

Meydandere köyüne 3,5 kilometre uzaklıkta bulunan Akyayla köyü muhtarı, 9 Ağustos gecesi saat 23.30 civarında yer altından ses geldiğini ve birkaç saniye devam eden sarsıntı hissettiklerini söyleyerek, inceleme yapılması talebini iletti.

“Evin kolonları kırıldı sandım”

Akyayla köyü muhtarı Halit Aygün, evde uyuduğu esnada bir ses duyduğunu ve sarsıntı meydana geldiğini ifade etti.

"Evin kolonları kırıldı sandım. Evlerin üzerimize düşeceğini düşündük. Köylülerin tamamı bunu hissetmiş, evlerinden çıktılar. Bir daha yaşanmayınca evlerimize geçtik" şeklinde konuşan Aygün, benzer durumun daha önce Meydandere köyünde yaşandığını öğrendiklerini söyledi.

Aygün, endişeli olduklarını ve AFAD'a başvuru yaptıklarını belirterek, bu ses ve sarsıntının kaynağının bir an önce tespit edilmesini ve problemin çözüme kavuşmasını talep ettiklerini dile getirdi.

“Patlama sesi gibiydi”

Köydeki vatandaşlardan Umayittin Aygün ise iki defa hissettiği sarsıntının bu defa daha etkili olduğunu kaydetti.

“Patlama sesi"ne benzer bir ses duyduğunu söyleyen Aygün, deprem olduğunu düşündüklerini fakat evlerde bir çatlak, gözle görülen bir etkinin oluşmadığını aktardı.

Sadık Aktı ise balkonda ailesiyle birlikte sohbet ettikleri esnada ürkütücü bir sesle sarsıldıklarını söyledi.

Daha önce böyle bir sesi hiç duymadığını aktaran Aktı, "Korkutucu bir sesti. Depremi daha önce yaşadım. Bunun depremle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)