Bir günlük geliri İzmir'e!

Minibüs işleten Bilecikli şoför Hüseyin Kandemir, bir günlük gelirini İzmir'deki depremzedelere bağışlayacak.

YAŞAM 05.11.2020, 14:06 09.11.2020, 14:26
Bir günlük geliri İzmir'e!

Her gün her şehir, Türk insanının "azımı çoğa say" inancıyla hareket ederek İzmir için tek yürek hâle geldiğinin örnekleriyle dolu. Bir örnek de Bilecik'ten geldi.

Pandemide uygulanan kısıtlamalar sebebiyle kazançları bir hayli düşen minibüs esnaflarından Hüseyin Kandemir, minibüsünden sağlayacağı bir günlük kazancını, 6,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen İzmirlilere gönderme kararı aldı.

Bilecik'te denetimli özel halk minibüsü sahibi olan Hüseyin Kandemir, şehir içi hattında faaliyet gösteren minibüsüne, aracın bugünkü gelirinin İzmir'deki depremzedelere bağışlanacağına dair bilgi notu astı.

Minibüsüne astığı dövizi gören bir gazetecinin sorularını yanıtlayan Hüseyin Kandemir, İzmir depremi sebebiyle çok üzüldüğünü belirterek, elinden geleni yapmak istediğini ve aracının bir günlük kazancını İzmirli kardeşleriyle paylaşmak istediğini ifade etti.

Hüseyin Kandemir, bir yolcusuna işaret ederek, "Yolcularımızın büyük bölümü, verdiği ücretin üstünü istemedi bugün" dedi.

Hüseyin Kandemir'in andığı yolcu Semiha Ulusoy ise minibüsün sahibi Hüseyin Kandemir'e teşekkür ederek, çok düşünceli bir uygulama olduğunu belirtti ve kendisinin de küçük bir katkı sağlamak için, verdiği ücretin üstünü almadığını ifade etti.

Yorumlar (0)