Bir evden 40 ton çöp çıkarıldı

Eskişehir'de çevre sakinlerinin şikayetçi olduğu evden yaklaşık olarak 40 ton çöp çıkarıldı.

YAŞAM 16.01.2023, 20:49
Bir evden 40 ton çöp çıkarıldı

SOBE (Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde) personelleri ile Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki bir apartmanın birinci katında yer alan evden kötü koku geldiğine yönelik şikayetlerin ardından harekete geçti.



Ekipler neye uğradığını şaşırdı

Z.O.'ya ait olan eve giren ekipler, odalarda uzun müddettir bekleyen, çürümüş vaziyette gıda maddeleri, ev eşyaları, ahşap malzemeler, teneke kutuları, pet şişeler, giysiler, kağıt ile poşetten oluşan çöp yığınlarıyla karşı karşıya kaldı. Ekipler yaklaşık olarak 40 ton ağırlığındaki çöpü toplayıp kamyonlara yükledi ve götürdü.



"Dışarıdan her ne bulursa evine getiriyordu"

Karşı binada ikamet eden Mehmet Alparslan, basın mensuplarına, söz konusu şahsın evin sahibi olduğunu kaydederek, şu sözleri sarf etti:

"Yaklaşık olarak iki haftadır kendisini hiç görmüyoruz. Evi pis kokuyor. Evini de çok pis kullanıyordu zaten. Bu hususta bütün mahalle ve apartman rahatsızdı. Daha evvel itfaiye ve polis gelmişti. Kadının evde öldüğünü düşündüler. Bu yönde bir ihbarda bulunulmuş. Z.O.'nun evde olmadığını belirlediler. Dışarıdan her ne bulursa evine getiriyordu. Ben her şeyi görüyordum. Mahalle olarak bu durum sebebiyle üç yıldır rahatsızız. Şikayet eden muhakkak vardır."

Çöplerden arındırılan ev, ekiplerce ilaçlandı.

Yorumlar (0)